UEFA pakt PSV stevig aan: geldboete en verbod op uitfans in Noorwegen

Reacties

De UEFA heeft PSV een straf opgelegd voor de ongeregeldheden tijdens de uitwedstrijd tegen Arsenal in de Europa League. Naast een geldboete mogen de Eindhovenaren geen supporters meenemen naar het uitduel met Bodø/Glimt.

UEFA pakt PSV stevig aan: geldboete en verbod op uitfans in Noorwegen
© Pro Shots

Tijdens de heenwedstrijd tegen Arsenal ontstond er tumult in het Emirates Stadium. Op beelden was te zien dat een plukje meegereisde PSV-supporters met vuurwerk en stoelen gooide. Dat komt de club duur te staan, want de UEFA grijpt stevig in. PSV heeft een boete ontvangen van 40.000 euro en reist volgende week dus zonder fans naar Noorwegen.

Daar blijft het niet bij, want de nummer twee van de Eredivisie moet binnen dertig dagen contact opnemen met Arsenal over de te vergoeden schade. Dat is een flinke domper voor PSV, dat drie dagen na het uitduel met Bodø/Glimt ook zonder supporters naar Amsterdam moet voor het uitduel met Ajax. Dat besloot burgemeester Femke Halsema in augustus.

Play-offs
Donderdagavond speelt PSV om 18.45 uur het thuisduel met Arsenal, dat met twaalf punten aan de leiding gaat in Groep A. De ploeg van Ruud van Nistelrooij volgt met zeven punten, Bodø/Glimt verzamelde er vier. Dat betekent dat de uitwedstrijd in Noorwegen van volgende week uitsluitsel geeft over wie met Arsenal meegaat naar de play-offs van het tweede Europese toernooi.

UEFA Europa League

Stand Groep A UEFA Europa League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
6
5
0
1
8-3
+5
15
2
PSV
6
4
1
1
15-4
+11
13
3
FK Bodø/Glimt
6
1
1
4
5-10
-5
4
4
FC Zürich
6
1
0
5
5-16
-11
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.