UEFA onderzoekt provocaties Russische supporters

Rusland vreest voor een zware straf naar aanleiding van de gestaakte wedstrijd in en tegen Montenegro voor de EK-kwalificatie. De UEFA doet deze week onderzoek naar de rellen, die verder spelen onmogelijk maakten.

UEFA onderzoekt provocaties Russische supporters

In verband met de politieke spanningen in het voormalige Joegoslavië had de UEFA benadrukt dat de Russische supporters geen provocerende vlaggen en symbolen mochten meenemen naar de wedstrijd. In het stadion kwamen die echter wel tevoorschijn, refererend aan de oorlog in het Zuid-Europese land.

Uiteraard gaan de Montenegrijnen ook niet vrijuit na de massale vechtpartijen die daarna ontstonden en het vuurwerk dat op het veld gegooid werd. De Russische keeper Igor Akinfejev moest zich laten wisselen toen hij werd getroffen door een vuurpijl. Nadat Roman Shirokov in de 67ste minuut een penalty miste, werd er weer gevochten en vond scheidsrechter Deniz Aytekin het welletjes. De stand was nog 0-0.

Eerder al werd tijdens deze kwalificatiecampagne een wedstrijd tussen Servië en Albanië gestaakt, toen de hel losbarstte nadat een drone met een vlag van Groot Albanië over het veld vloog. Om dit soort taferenen in de toekomst te voorkomen, had de UEFA gewaarschuwd in het vervolg hard op te treden tegen dergelijke provocaties.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen