UEFA niet gevoelig voor oproep Italiaanse premier: EK-finale blijft op Wembley

Reacties

De UEFA heeft vooralsnog geen plannen om de halve finales en de finale van het EK naar een andere locatie te verhuizen. Ondanks het oplopende aantal corona-besmettingen in Groot-Brittannië, houdt de Europese voetbalbond vast aan Wembley als decor voor het slotstuk van het toernooi.

UEFA niet gevoelig voor oproep Italiaanse premier: EK-finale blijft op Wembley
© Pro Shots

Dat stelt de UEFA dinsdagochtend in een statement dat is verstuurd aan persbureau Reuters. 'De UEFA, de Engelse FA en de Engelse autoriteiten werken nauw samen om de halve finales en de finale van het EK succesvol te organiseren op Wembley en er zijn geen plannen om de locatie voor die wedstrijden te veranderen.'

Vrijdag meldde de bond juist nog dat het overwoog de EK-apotheose te verhuizen naar Hongarije, tenzij de Britse overheid ermee akkoord ging dat de supporters uit de verschillende landen niet verplicht tien dagen in quarantaine hoeven. Die quarantaineplicht is voor reizigers weer ingevoerd wegens de oplopende coronacijfers in het land.

Of dat noodplan nog steeds bestaat, is onduidelijk. Maar vooralsnog is de UEFA dus niet van plan gehoor te geven aan de oproep die de Italiaanse premier Mario Draghi maandag deed. Hij pleitte ervoor de finale te laten spelen in Rome. 'Ik zal proberen te voorkomen dat de finale wordt gehouden in een land waar de infecties gevaarlijk toenemen.'

Ondanks de oplopende besmettingen zijn er volgens Britse media inmiddels ook plannen om de capaciteit van EK-wedstrijden op Wembley te verhogen. De Britse overheid zou in samenspraak met de UEFA circa 65 duizend toeschouwers willen toestaan tijdens de halve finales en de finale. In de knock-outfase worden dat er 45 duizend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.