UEFA overweegt slotfase EK te verplaatsen naar Hongarije

Reacties

De UEFA overweegt om de halve finale en de finale van het EK te verplaatsen van Londen naar Boedapest. De Europese voetbalbond voert gesprekken met de Britse overheid over uitzonderingen op de quarantaineregels voor supporters die de wedstrijden willen bezoeken. Hongarije geldt als alternatief.

UEFA overweegt slotfase EK te verplaatsen naar Hongarije
© Pro Shots

In Groot-Brittannië geldt momenteel een quarantaineplicht van tien dagen voor mensen die reizen naar het land. Die plicht zou op 21 juni vervallen, maar dat werd door de Britse overheid uitgesteld omdat de coronacijfers nog niet goed genoeg zijn. De UEFA hoopt dat er voor supporters van de verschillende landen een uitzondering wordt gemaakt. De capaciteit van Wembley wordt voor de halve finale en finale vergroot tot vijftig procent.

'We zijn in gesprek met de autoriteiten over onder andere een strikt testbeleid en bubbels tijdens het verblijf van de fans in het land wanneer dit minder dan 24 uur is', liet de UEFA weten. 'We snappen de druk die op de Britse overheid staat en hopen dat er een positieve oplossing wordt gevonden voor beide partijen.'

Lukt dat niet, dan verhuizen de halve finale en finale mogelijk naar Hongarije. Daar is de coronasituatie veel beter en werd de nationale ploeg dinsdag tegen Portugal gesteund door een bomvolle Puskás Arena. 'Er ligt altijd een noodplan, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het slot van het EK in Londen plaatsvindt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.