UEFA komt met aanklacht na ruzie Memphis en Lyon-fan

Reacties

De actie van Memphis Depay na het Champions League-duel met RB Leipzig krijgt een tuchtrechtelijk staartje. De tuchtcommissie van UEFA heeft een onderzoek gelast naar de gang van zaken.

UEFA komt met aanklacht na ruzie Memphis en Lyon-fan
© Pro Shots

Na het gelijkspel tegen RB Leipzig (2-2) toonde Memphis zich ontdaan over een actie van een Lyon-fan, die met een spandoek zijn ongenoegen over teamgenoot Marcelo uitte. De Oranje-international trok het dundoek uit de handen van de aanhanger. Met zijn actie oogstte hij lof.

De tuchtcommissie van de UEFA kijkt ook naar de ruzie op het veld. Lyon wordt onder andere verweten dat er te weinig bescherming was van het speelveld, waardoor de fan vanaf de tribune binnen de lijnen kon komen. De zaak wordt op 27 februari behandeld. Dan wordt ook gekeken of Lyon een straf wacht voor het gebruik van een laserpen en het gooien van objecten op het veld tijdens de wedstrijd.

Het 2-2 gelijkspel tegen Leipzig was voor Olympique Lyon genoeg voor overwintering in de Champions League. De Franse club speelt in de knock-outfase tegen Juventus. Memphis is er door de zware knieblessure niet bij.

Hopen op Memphis: 'Als iemand snel kan herstellen is het Memphis wel'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.