UEFA hakt knoop door: België en Zweden hoeven niet op herhaling

De UEFA heeft besloten dat het EK-kwalificatieduel tussen België en Zweden niet wordt uitgespeeld. De Europese voetbalbond handhaaft de tussenstand als eindstand (1-1).

UEFA hakt knoop door: België en Zweden hoeven niet op herhaling
© Pro Shots

De ontmoeting in het Koning Boudewijnstadion werd maandag halverwege gestaakt. De Zweedse spelers hadden lucht gekregen dat bij een schietpartij in Brussel twee landgenoten waren omgekomen en wilden niet verder spelen. De UEFA hoopte aanvankelijk dat het duel zou worden voltooid, maar dat zag Zweden niet zitten. De Belgen bleken bovendien bereid afstand te doen van de sportieve belangen.

Donderdag maakte de UEFA wereldkundig dat de wedstrijd niet meer wordt hervat. In Groep F van de EK-kwalificatie zijn België en Oostenrijk al zeker van een ticket voor EURO 2024. België speelde tegen Zweden alleen nog om de status van groepshoofd. Door het resultaat bij van Hongarije in Litouwen (2-2) is de kans groot dat België ondanks het gelijkspel tegen Zweden groepshoofd wordt in Duitsland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's