UEFA feliciteert 'feestvarken' Reus, Capdevila naar Andorra

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

UEFA feliciteert 'feestvarken' Reus, Capdevila naar Andorra

• Tja, wat moet je anders met je tijd? Joan Capdevila plakt er gewoon nog een jaar aan vast. De 38-jarige Spanjaard gaat vanaf komend seizoen spelen voor Santa Coloma, de kampioen van Andorra. De linksback werd in 2010 nog wereldkampioen met Spanje door in de finale Nederland te verslaan. Aan een zomervakantie hoeft de vleugelverdediger niet te denken. Hij mag met zijn nieuwe club opdraven in de eerste voorronde van de Champions League.

• Wij denken het antwoord op die vraag inmiddels wel te weten, vrienden van de UEFA. Zelden zal de sinds vandaag 27-jarige Duitser Marco Reus zo'n vervelende verjaardag hebben gehad. Bondscoach Joachim Löw liet de buitenspeler buiten de EK-selectie, tot teleurstelling van Mario Götze. De aanvaller van Bayern München had ook wat goed te maken aangezien hij eerst een wat andere tweet de wereld instuurde.

• Ook teleurstelling bij Danny Drinkwater, die buiten de boot viel bij Engeland. De Leicester City-middenvelder, dit seizoen een van de uitblinkers bij de Premier League-kampioen, pakt het nieuws sportief op.

'Mijn debuut zal ik me nog een miljoen keer herinneren. Niet vanwege mijn doelpunt, maar omdat ik samenspeelde met Kaká.'
Gabriel Barbosa, in Brazilië beter bekend als Gabigol, maakte maandag zijn debuut voor de nationale ploeg van Brazilië. Mooi, zo'n eerste wedstrijd voor Brazilië, maar op het veld staan met Kaká is pas echt onvergetelijk. (BrazilStats)

'Ik heb veel agressie in me. Ik was op weg naar een plaats bij de EK-selectie en kijk nu. Ik heb de afgelopen twee jaar hard gevochten voor een basisplaats bij Real Madrid en een plek in Spaanse selectie, maar het geluk heeft me in de steek gelaten.'
Dani Carvajal haakte geblesseerd af voor het EK en dat valt hem zwaar, zo laat de Spaanse verdediger van Real Madrid weten aan Cadena SER.

Wesley Sneijder zou hartritmestoornissen hebben, zo werd geopperd in Turkije. Die problemen waren de aanleiding geweest voor de Galatasaray-middenvelder om af te zeggen bij bondscoach Danny Blind. De Oranje-international geeft via Twitter duidelijkheid, en daarmee ook over de betrouwbaarheid van de Turkse media.

• Ooit een originele gouden WK-medaille in je bezit willen hebben? Nu is er die kans een dergelijk kleinood te bemachtigen, want Pelé doet zijn mooiste prijzen in de verkoop. Het topstuk is de replica van de Jules Rimet Trofee die hij in 1970 na het WK in Mexico kreeg. Het is niet voor iedereen weggelegd met een prijskaartje van ruim een half miljoen euro.

De Braziliaanse legende doet met pijn in het hart afstand van zijn verzameling, waartoe ook bijzondere shirts en speciale ballen behoren. 'Maar het vraagt heel veel werk om dit allemaal goed te onderhouden. Bovendien vond ik dat ik meer goed kon doen door deze items met de wereld te delen. Daarnaast kan ik op die manier goede werken steunen die belangrijk voor me zijn.' Want Pelé wil met de opbrengst onder andere een kinderziekenhuis in zijn geboorteland steunen.

• Over uitverkoop gesproken, Frank de Boer heeft ook het nodige in de aanbieding na zijn vertrek bij Ajax.

'Ik zou het leuk vinden als Vincent Janssen blijft, want hij is een spits die AZ heel goed kan gebruiken volgend seizoen'
Mats Seuntjens maakt transfervrij de overstap van NAC Breda naar AZ. De aanvaller laat in De Telegraaf zien meer oog te hebben voor het Alkmaarse clubbelang dan zijn eigen belang. Want mét Vincent Janssen bij AZ heeft hij minder kans op speeltijd.

Willie Overtoom liet weten graag terug te willen naar de Eredivisie. Maar de aanvaller constateert met een knipoog dat zijn kansen elders toch groter zijn.

• Je hebt missers en uitglijders. En David Villa combineert die twee in de wedstrijd tegen Orlando City (2-2). De Spaanse spits laat dé uitgelezen kans op de 3-0 voor New York City FC uiterst schlemielig liggen.

• Een hardnekkige kuitblessure weerhoudt Vincent Kompany ervan op het EK binnen de lijnen te komen. De speculaties dat hij als assistent alsnog deel zou uitmaken van de Belgische EK-equipe bleken niet juist. Maar hij heeft een klus te pakken voor tijdens het EK in Frankrijk. De verdediger van Manchester City zal tussen het revalideren door zes keer als analist aanschuiven bij de BBC. En over De Rode Duivels zegt hij niets.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.