Ueda wil leren van zijn concurrent in topvorm

Reacties

Woensdagavond krijgt Ayase Ueda vermoedelijk de kans om zich te tonen als basisspeler bij Feyenoord. De Japanner is de meest logische kandidaat om de geschorste Santiago Giménez in het Champions League-duel met Atlético Madrid te vervangen in de punt van de aanval.

Ueda wil leren van zijn concurrent in topvorm
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
3 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Ueda heeft in de eerste weken bij zijn nieuwe club al veel opgestoken van zijn Mexicaanse collega, die in topvorm verkeert, vertelt hij aan Japanse media en VI. 'Ik respecteer Santiago zeer. Hij is topscorer in de Eredivisie en scoort aan de lopende band. Ik probeer nu van hem te stelen, daarmee bedoel ik dat ik let op hoe hij beweegt in de speelstijl van Feyenoord, welke wapens hij gebruikt. Santiago heeft veel dingen waaraan ik nog moet werken. Door veel naar hem te kijken, probeer ik van hem te leren.'

Wat Ueda betreft zou hij ook best samen met Giménez kunnen spelen. 'Of we ook kunnen samenspelen? Ik ben gewend aan een systeem met twee spitsen, zo deden we dat bij mijn vorige club Kashima, terwijl ik in Brugge ook regelmatig als schaduwspits heb gespeeld', aldus de 25-jarige aanvaller.

Ueda werd begin augustus gepresenteerd in De Kuip, hij kwam over van Cercle Brugge voor een recordbedrag van acht miljoen euro dat door bonussen nog kan oplopen tot tien miljoen. De 25-jarige spits wordt voorzichtig gebracht door trainer Arne Slot en moet het vooralsnog doen met invalbeurten. In één daarvan, uit bij FC Utrecht, liet hij zijn eerste treffer in Rotterdamse dienst noteren. In de eerste wedstrijd in de Champions League, tegen Celtic, kon Ueda Giménez door een blessure overigens niet vervangen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer A. Ueda
Meer over A. Ueda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.