Ubbink over commotie: 'Bewijzen dat ik de club kan helpen'

Reacties

Desley Ubbink heeft vrijdagavond na het duel tussen FC Emmen en VVV-Venlo gereageerd op de commotie rondom zijn persoon na zijn overstap naar Drenthe. De dertigjarige aanvallende middenvelder was na zijn komst naar De Oude Meerdijk onderwerp van gesprek om een gebeurtenis uit het verleden.

Ubbink over commotie: 'Bewijzen dat ik de club kan helpen'
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
2 - 2
VVV-Venlo
VVV-Venlo

'Die commotie heeft mij wel verbaasd, al heeft het niet veel met mij gedaan. Ik ben hier om te voetballen en niet om over mijn verleden te praten', begon Ubbink in gesprek met ESPN. De middenvelder uit Roosendaal is in 2015 veroordeeld tot een werkstraf van 160 uur, omdat hij op twintigjarige leeftijd gemeenschap had met een minderjarig meisje.

'Uiteindelijk moet ik hierboven staan en door de zure appel heen bijten. Ik laat het achter mij en wil mij volledig op het voetbal focussen. Ik ben blij met de kans en dankbaar naar Emmen. Nu moet ik bewijzen dat ik ook de club kan helpen', besloot de middenvelder, die een half uur meedeed in het 2-2 gelijkspel tegen de formatie uit Venlo.

Na de bekendmaking van de komst van Ubbink naar De Oude Meerdijk was er veel commotie rondom zijn persoon. Emmen voelde zich daarna genoodzaakt een statement af te geven. 'Toen hij nog in Nederland woonde heeft hij in het uitgaansleven een meisje leren kennen en een aantal keer met haar afgesproken, dit gebeurde van beide kanten vrijwillig.'

'Na zijn vertrek naar Kazachstan is er aangifte gedaan en heeft hij vervolgens een werkstraf gekregen voor het feit dat het desbetreffende meisje minderjarig was, dat blijft natuurlijk strafbaar en die straf heeft hij geaccepteerd', zo valt er te lezen op de website van de Keuken Kampioen Divisionist.

Emmen, waar Ubbink een contract voor een seizoen met een optie op een extra jaar heeft getekend, steunt de middenvelder volledig. 'Desley was jong en naïef en heeft spijt van wat er gebeurd is. We zijn inmiddels tien jaar verder en hij deelt zijn leven met zijn vriendin en hun dochtertje. Wij vinden dat Desley een kans bij ons verdient en ons kan versterken. Desley is blij en gemotiveerd om bij FC Emmen aan de slag te gaan.'

Spelersprofiel

Ubbink


Geboortedatum:
15 juni 1993
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Roosendaal
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
FC Emmen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.