FC Emmen verwelkomt voetbalnomade na bijna tien jaar terug in Nederland

Reacties

Desley Ubbink lijkt zich op dertigjarige leeftijd op te maken voor zijn competitiedebuut in het Nederlands betaald voetbal. De middenvelder heeft getekend bij FC Emmen.

FC Emmen verwelkomt voetbalnomade na bijna tien jaar terug in Nederland
© Pro Shots

Eind januari 2014 vertrok Ubbink uit Nederland om zijn buitenlandse avonturen te beginnen in Kazachstan. Via Taraz en Sjachtjor belandde hij in 2017 in Slowakije bij AS Trencin. Na dienstverbanden in Polen en Roemenië keert Ubbink nu terug op vaderlandse bodem.

'Desley is een creatieve middenvelder met een schat aan ervaring', aldus trainer Fred Grim op de clubwebsite van Emmen. 'Hij kan iets extra’s brengen in de ploeg en zorgen voor de aanvoer richting onze voorwaartsen. Daarin zie ik voor hem dit seizoen een belangrijke rol.'

Via Feyenoord en RBC uit zijn geboorteplaats Roosendaal kwam Ubbink in 2012 bij RKC Waalwijk terecht. Daar speelde hij één bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo. Tot speelminuten in competitieverband kwam het niet. Mogelijk is het vrijdag zover, dan opent Emmen het Keuken Kampioen Divisie-seizoen met een uitwedstrijd bij mede-degradant SC Cambuur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.