Twente verpest afsluiter Feyenoord, zorgwekkend optreden Marciano

Reacties

Feyenoord heeft is zondagmiddag in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen onderuit gegaan tegen FC Twente. Doelman Ofir Marciano zag er bij beide tegengoals niet goed uit. AZ verloor op eigen veld tegelijkertijd ook van RKC Waalwijk. 

Twente verpest afsluiter Feyenoord, zorgwekkend optreden Marciano
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 2
FC Twente
FC Twente

Feyenoord-trainer Arne Slot zei vrijdag tijdens zijn persconferentie nog dat hij het seizoen na 'een ongelooflijk seizoen' waardig wilde afsluiten in de volle Kuip, maar van dat voornemen kwam weinig terecht. De Rotterdammers creëerden zelf weinig en zagen Twente aan de andere kant twee keer scoren. Beide keren zag Marciano er niet best uit.

Bij de 0-1 greep de Israëlische goalie halfslachtig in toen Ricky van Wolfswinkel voor hem opdook. De 33-jarige spits kon daardoor voorgeven op Dimitrios Limnios, die binnentikte. Tien minuten later was het voor Gijs Smal een koud kunstje de 0-2 binnen te schieten, omdat Marciano uit positie was; hij leek op een voorzet te rekenen en liet de korte hoek open.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het zal de hoop dat Justin Bijlow op tijd fit is voor de Conference League-finale in Rotterdam alleen maar doen toenemen. Feyenoord heeft sowieso genoeg blessurezorgen. Tyrell Malacia en Gernot Trauner ontbraken en Reiss Nelson haakte af in de warming-up. Vlak na rust viel ook Orkun Kökçü uit toen hij hard werd geraakt door Twente-middenvelder Ramiz Zerrouki.

Met Jorrit Hendrix, Jens Toornstra (in de rust al ingevallen voor Ramon Hendriks) en Patrik Wålemark in de ploeg probeerde Feyenoord toch nog wat te maken van het laatste thuisduel. Nadat Marciano een derde tegengoal na een slechte uittrap van hemzelf ternauwernood had voorkomen, zorgde Cyriel Dessers na een gelukkige combinatie met Luis Sinisterra voor de 1-2.

Feyenoord maakte in de slotase nog jacht op de gelijkmaker, maar mocht van geluk spreken dat Van Wolfswinkel op aangeven van Jesse Bosch van een meter of drie naast schoot. Daarbij bleef het in De Kuip, waardoor Feyenoord het Eredivisie-seizoen anderhalve week voor de finale tegen Roma afsloot met een nederlaag. Twente kan vakantie vieren met de vierde plek op zak.

AZ
AZ
1 - 3
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Ook voor AZ stond er tijdens de laatste speelronde niks meer op het spel, de Alkmaarders moeten als nummer vijf genoegen nemen met een plek in de play-offs. Tegen RKC Waalwijk, dat al zeker was van handhaving, speelde een gebrek aan scherpte voor het doel de ploeg van trainer Pascal Jansen zondagmiddag parten.

Zo liet Jesper Karlsson al vroeg een kans op de 1-0 liggen, waarna Finn Stokkers in de achttiende minuut de score opende voor RKC Waalwijk na een geslaagde aanval via Lennart Daneels en Saïd Bakari. Dani de Wit maakte vlak voor rust vervolgens gelijk met een kopbal, voordat Vangelis Pavlidis na rust in vrije positie naast schoot.

Die misser kwam AZ duur te staan toen Jurriën Gaari na een onderschepping prachtig afrondde. De Wit dacht snel weer gelijk te maken, maar zijn treffer werd na inmenging van de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Daarna gooide RKC de wedstrijd in het slot, Roy Kuipers sloeg na een counter toe: 1-3.

Feyenoord Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.