Twente maakt 'de kop fris' in aanloop naar duel met Ajax

Reacties

Terwijl Ajax zich de afgelopen dagen voorbereidde op de clash met AZ in de halve finale van het bekertoernooi (donderdagavond in Alkmaar), kon FC Twente het zich permitteren om zijn spelers drie dagen vrij te geven.

Twente maakt 'de kop fris' in aanloop naar duel met Ajax

De selectie hoefde zich zaterdag, zondag en maandag niet te melden. Vanwege de nuclaire top kwam Twente afgelopen weekeinde niet in actie. En dus deed de ploeg het rustig aan in de aanloop naar de topper tegen Ajax, zondag in de Amsterdamse Arena.

'Recente testen hebben uitgewezen dat we er conditioneel prima voor staan', zegt trainer Michel Jansen (foto) in gesprek met Voetbal International. 'Omdat we afgelopen weekeinde geen wedstrijd hadden, was dit een goede gelegenheid de spelers weg te sturen en hen even de kop fris te laten maken.'

De coach kan in de aanloop naar de confrontatie met Ajax beschikken over een vrijwel fitte selectie. Andreas Bjelland, die anderhalve week geleden de thuiswedstrijd tegen AZ (2-1) moest laten schieten door een hersenschudding, kan tegen Ajax weer zijn plaats innemen in het hart van de defensie. Ook spits Torgeir Børven en middenvelder Wout Brama zijn zondag inzetbaar. Jansen kan geen beroep doen op de backs Roberto Rosales en Dico Koppers, die een schorsing van één duel uitzitten. Het ligt voor de hand dat Cuco Martina (rechts) en Robbert Schilder vervangers zijn.

Spannend
Bij een overwinning op Ajax verkleint FC Twente het gat met de koploper tot vier punten en wordt de strijd om het kampioenschap weer spannend. 'Het is voor ons geen alles-of-niets-wedstrijd', stelt Jansen. 'We bereiden ons normaal voor, maar realiseren ons wel dat de titelstrijd bij een goed resultaat weer open is.'

Lees deze week in Voetbal International ook een portret van FC Twente-speler Quincy Promes die zes jaar geleden nog werd weggestuurd bij Ajax.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.