Twente krijgt toch groen licht: pikant debuut lonkt voor Friday

Reacties

FC Twente kan vrijdag in het uitduel met Sparta Rotterdam toch een beroep doen op Fred Friday. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie heeft alsnog groen licht gekregen voor de van AZ gehuurde aanvaller, die daarmee uitgerekend tegen zijn oude club kan debuteren voor de Tukkers.

Twente krijgt toch groen licht: pikant debuut lonkt voor Friday

Trainer Marino Pusic noemde Friday donderdag tijdens zijn perspraatje nog in het rijtje met spelers die op Het Kasteel niet inzetbaar zijn, maar later kreeg Twente het bericht dat de winteraanwinst tóch speelgerechtigd is. De 23-jarige spits keert vrijdag daardoor terug op bekend terrein. Vorig seizoen huurde Sparta hem nog van AZ (foto). Desondanks degradeerde de Kasteelclub uit de Eredivisie.

Het vorig seizoen eveneens gedegradeerde Twente verdedigt vrijdag tegen nummer vier Sparta de opgebouwde voorsprong van vier punten op nummer twee FC Den Bosch. Pusic kan daarbij geen beroep doen op middenvelder Javier Espinosa, terwijl ook Ulrich Bapoh en Tim Hölscher niet van de partij zijn. Achter aanvoerder Wout Brama en linksback Ricardinho staat een vraagteken.

'Het zal een last call worden, maar op dit moment ga ik ervan uit dat hij niet inzetbaar is', zei Pusic over Brama. 'Het is een serieuze aderlating. Het is flink balen dat we niet compleet zijn, zeker als je de kraker tegen Sparta speelt. We moet ermee dealen, maar het geeft andere jongens kansen. Daar hebben we vertrouwen in. We zijn een ploeg die altijd voor de overwinning gaat, nu ook.'

Sparta staat acht punten achter op Twente, maar blijft volgens Pusic 'een van de titelkandidaten'. 'Elke club heeft een mindere fase. Wij hebben die in november gehad en Sparta in januari. Sparta is een ploeg met veel kwaliteiten, dat hebben we ook gemerkt in de eerste wedstrijd van dit seizoen. Een fysieke ploeg met scorend vermogen die goed is in de standaardsituaties, maar dat zijn wij ook.'

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Twente
38
25
5
8
72-39
+33
80
2
Sparta Rotterdam
38
19
12
7
78-47
+31
69
3
Jong PSV
38
18
9
11
77-59
+18
63
4
FC Den Bosch
38
18
9
11
64-49
+15
63
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.