Bij AZ overbodige Friday volgende versterking voor Twente

Reacties

Fred Friday maakt het seizoen op huurbasis af bij FC Twente. De 23-jarige spits die bij AZ dit seizoen niet meer aan de bak komt, is voor de koploper van de Keuken Kampioen Divisie de tweede versterking van deze winter. 

Bij AZ overbodige Friday volgende versterking voor Twente

Twente huurde eerder deze week linksbuiten Mohamed Hamdaoui al van De Graafschap. Met Friday krijgt trainer Marino Pusic er nu nog een speler bij in de jacht op een directe terugkeer naar de Eredivisie. Voor Friday is Twente al de tweede club waaraan AZ hem verhuurt. Een jaar geleden stalden de Alkmaarders de Nigeriaan bij Sparta Rotterdam. Dat degradeerde ondanks zijn komst uit de Eredivisie.

'We zijn AZ erkentelijk voor de medewerking. Fred had de keuze uit een aantal clubs en het is mooi dat hij voor FC Twente gekozen heeft. Hij wil de wereld laten zien dat hij nog niet is afgeschreven en FC Twente biedt hem een uitstekend podium. We kennen Fred al sinds zijn tijd in Noorwegen en weten dat hij in zowel 4-3-3 als 4-4-2 uit de voeten kan', vertelt technisch directeur Ted van Leeuwen op de clubsite.

'Ik ben blij hier te zijn', zegt Friday. 'Ik ken de club en het stadion natuurlijk en heb hier vorig seizoen voor Sparta nog gescoord. Het was die middag een prima sfeer en dat maakte indruk. De komende maanden wil ik het team helpen en hoop ik uiteindelijk met de ploeg te promoveren. Ik heb de trainer en andere mensen van de club al gesproken en de komende dagen zal ik meer indrukken op gaan doen. Ik kijk er naar uit om hier in het stadion te spelen.'

Friday is pas speelgerechtigd voor Twente als de tewerkstellingsvergunning is afgegeven. Het thuisduel van komende vrijdag met Helmond Sport komt daardoor waarschijnlijk nog te vroeg voor de 23-jarige aanvaller, die een week later uitgerekend in de uitwedstrijd tegen Sparta wel zijn debuut kan maken voor Twente.

Friday was sinds zijn komst naar Nederland in 2016 goed voor elf goals in 41 Eredivisie-duels voor AZ en Sparta gezamenlijk. Voor Jong AZ scoorde de spits vorig seizoen daarnaast nog zeven keer in zeven Jupiler League-duels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.