Tweeluik tussen Feyenoord en AS Roma wordt zonder uitpubliek gespeeld

Reacties

Zowel bij Feyenoord – AS Roma op 13 april als bij de return een week later zijn geen uitsupporters welkom. Dat er geen Rotterdamse supporters naar Rome mochten afreizen hing al in de lucht, dat ook de Italianen geweerd worden komt als een verrassing.

Tweeluik tussen Feyenoord en AS Roma wordt zonder uitpubliek gespeeld
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
AS Roma
AS Roma

Feyenoord meldt het besluit dinsdag, en het is afkomstig van de UEFA. Omdat de Italiaanse autoriteiten hadden bepaald dat Feyenoord-supporters niet welkom waren in Stadio Olimpico, gaf de Europese voetbalbond Feyenoord de opdracht om andersom ook geen aanhangers van AS Roma toe te laten in De Kuip.

'De afgelopen periode is er veelvuldig overleg geweest met AS Roma en UEFA om de opties te bespreken voor de kwartfinales van de Europa League. Inzet van Feyenoord en de gemeente Rotterdam was daarbij om uitsupporters aanwezig te laten zijn en er een prachtig voetbalfeest van te maken', verklaart de koploper van de Eredivisie zijn oorspronkelijke intenties.

Toch mocht het niet zo zijn. 'Het leek daarbij geruime tijd een haalbaar scenario om in elk geval een gereduceerd aantal van 1200 uitsupporters naar de wedstrijden te laten gaan, maar uiteindelijk beslisten de Italiaanse autoriteiten anders, Feyenoord supporters zijn niet welkom in Rome. De UEFA heeft daarop vandaag laten weten dat er dan ook geen Italiaanse supporters naar Rotterdam mogen komen.'

Voor Feyenoord-supporters die nog een kaartje zoeken voor de thuiswedstrijd tegen Roma is het besluit goed nieuws: de stoelen in het uitvak en de buffervakken, die leeg zouden zijn gebleven als er wel Italianen waren afgereisd, zullen later op deze dinsdag in de verkoop gaan voor aanhangers van de ploeg van Arne Slot.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.