Twee kandidaat-kopers haken voorlopig af bij ADO Den Haag

Reacties

De aandelenverkoop bij ADO Den Haag begint een serieus probleem te worden. Woensdag schreven we al op VI PRO hoe de belangrijkste overnamekandidaat HHC op het punt stond af te haken, nu is ook het vangnet Ad Nederlof voorlopig van tafel gestapt.

Twee kandidaat-kopers haken voorlopig af bij ADO Den Haag
© Pro Shots

De overnamesoap bij ADO Den Haag kent bijna dagelijks wel een onverwachte wending. Op 2 juli liet de club via een perscommuniqué weten dat Het Haags Collectief (HHC) bestaande uit Ed Maas, Jeroen Lentze en Martin Jol de voorkeurspositie had ingenomen.

Maar de laatste dagen werd een overname erg onzeker. Er werd gesteggeld over het prioriteitsaandeel dat in handen is van de Stichting Toekomst ADO. Bovendien leeft bij deze groep al langer de gedachte dat ze door bepaalde mensen binnen de club niet serieus genomen worden. HHC zou bij diverse mensen binnen de club nooit een serieuze overnamekandidaat zijn geweest.

Een ander heikel punt is de rol van de gemeente Den Haag. Zowel HHC als de andere, voormalige, geïnteresseerde koper, Ad Nederlof, wil van de gemeente weten hoe het zit met de stadionhuur voor komend seizoen. De verantwoordelijk wethouder heeft echter bij herstructureringsdeskundige Jeroen Reiziger aangegeven hier op voorhand niet over te willen praten.

Huur
De huur van het stadion voor komend seizoen wordt geschat op een bedrag tussen de achthonderdduizend en één miljoen euro. Dat vinden de potentiële kopers te hoog. Als ze dan zes miljoen (Nederlof) of tien miljoen euro (HHC) op tafel leggen, willen ze niet dat een groot deel van het aankoopbedrag direct kunnen overmaken naar de gemeente. Er zullen immers ook nog wat schulden moeten worden afbetaald.

Een supportersgroep genaamd het Het Haags Supporterscollectief roept wethouder Hilbert Bredemeijer bovendien op om als mediator met de verschillende partijen om tafel te gaan.

Starre houding
In Den Haag ging men er altijd van uit dat Nederlof in zou springen als HHC alsnog zou afhaken. Maar Ook Nederlof is momenteel geen kandidaat meer. Naar verluidt heeft dit ook te maken met de starre houding van de gemeente Den Haag en alle onrust rondom de overname. Zo is er op dit moment geen enkele partij officieel nog in de race om de aandelen ADO over te nemen van het Chinese United Vansen.

In de voorbije weken is het vaker gebeurd dat partijen afhaakten maar later toch weer aan tafel kwamen. Eén van hen was Nederlof. De club zelf wil niet op de gang van zaken reageren maar lijkt te hopen op een dergelijk scenario. Er wordt inmiddels ook alweer gefluisterd dat de optie om opnieuw met een buitenlandse partij te spreken, ook weer op tafel komt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.