Beroep haalt niets uit: United Vansen moet ADO betalen

Reacties

Grootaandeelhouder United Vansen moet ADO Den Haag twee miljoen euro betalen. De Chinezen gingen in beroep tegen de uitspraak die de rechter in april deed, maar dat haalde niets uit.

Beroep haalt niets uit: United Vansen moet ADO betalen
© Pro Shots

In april diende een kort geding tussen ADO en United Vansen. De inzet was een bedrag van twee miljoen euro, een garantstelling voor het seizoen 2020/21. UVS ondertekende, geheel volgens de richtlijnen van de licentiecommissie van de KNVB, voorafgaand aan het seizoen een garantstelling. Het zou instaan voor de tekorten van ADO, een bedrag dat gaandeweg het seizoen werd teruggebracht van drie naar twee miljoen euro.

De Chinezen misten diverse betalingstermijnen, waarna de Haagse clubleiding niks anders kon doen dan naar de rechter te stappen. UVS schitterde  door afwezigheid waarop de rechter al liet doorschemeren dat ADO een sterke zaak had. Iets wat ook bleek uit de uitspraak. Het beroep van UVS haalde ook niets uit. 'De voorzieningenrechter oordeelt dat dit verweer niet slaagt en dat uiterst aannemelijk is dat United Vansen zich op basis van een overeenkomst heeft verplicht om aan ADO Den Haag een geldlening van twee miljoen euro te verstrekken', zo meldt de rechtbank in Den Haag.

Ondertussen is ADO in gesprek over de overname van de club. Dat doet ADO met Martin Jol en vastgoedondernemers Jeroen Lentze en Ed Maas, die zich hebben verenigd in de Groep JLM. ADO meldde vorige week dat die groep de voorkeur geniet omdat het bod beter was dan dat van Ad Nederlof van de Vanad Group.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.