Twee goals voor 40 miljoen: na 2.130 minuten scoort recordaankoop Newcastle weer

Reacties

Hij moest er 2.130 minuten op wachten, maar zondag was het dan eindelijk weer eens raak voor Joelinton. De Braziliaanse recordaankoop van Newcastle United maakte tegen Sheffield United zijn tweede Premier League-goal van het seizoen, tot vreugde van manager Steve Bruce.

Twee goals voor 40 miljoen: na 2.130 minuten scoort recordaankoop Newcastle weer
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
3 - 0
Sheffield United
Sheffield United

Newcastle telde afgelopen zomer het recordbedrag van 44 miljoen euro neer voor Joelinton, nadat de 1 meter 86 lange aanvaller met zeven goals en vijf assists een prima debuutseizoen in de Bundesliga had gehad voor 1899 Hoffenheim. In Engeland ging het scoren de Braziliaan echter een stuk minder makkelijk af. Nadat hij op 25 augustus tijdens de derde speelronde de winnende treffer had gemaakt tegen Tottenham Hotspur (1-0), was het lang wachten op zijn tweede goal in de Premier League. Heel lang.

Om precies te zijn dus 2.130 minuten. Nadat hij in de eerste helft op klungelige wijze nog een prima kans om zeep had geholpen, was daar in de 78ste minuut dan toch de verlossende treffer voor de veelvuldig bekritiseerde Joelinton. Uit een voorzet van Miguel Almirón kwam er na na tien maanden, 26 wedstrijden en 39 schoten dan eindelijk een einde aan zijn wel heel onfortuinlijke reeks in de Premier League. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat de Braziliaan begin dit jaar wel twee keer scoorde in het FA Cup-toernooi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Maar goals tegen Rochdale en Oxford United zijn toch wat anders dan in de Premier League. Manager Steve Bruce was dan ook blij voor zijn aanvaller, in wie hij ondanks de toenemende kritiek vertrouwen bleef houden. 'Hij heeft het moeilijk gehad, maar ik ben heel blij voor hem, omdat hij een erg goede prof is en alleen maar beter kan worden.' Ook Allan Saint-Maximin gunde zijn ploeggenoot zijn doelpunt. 'Ik ben heel blij voor hem, hij werkt erg hard om te scoren. Een spits heeft soms het moeilijk, ik hoop dat hij nu vaker kan scoren.'

Veertig miljoen
De eerste competitiegoal sinds 25 augustus is niet genoeg om al zijn criticasters meteen te overtuigen. Zo vond Sky Sports-analyticus Jamie Redknapp zijn misser in de eerste helft typerend. 'Hij wist niet wat hij moest doen. Hij heeft misschien wel honderd dagen zitten wachten op zo'n kans, maar hij toonde een gebrek aan vertrouwen en kwaliteit.' Oud-international Chris Waddle was bij de BBC al even duidelijk in zijn oordeel. 'We weten allemaal dat hij geen veertig miljoen pond waard is, maar je kan niet zeggen dat hij geen kansen krijgt.'

Twee Premier League-goals voor een spits die 44 miljoen euro heeft gekost is inderdaad wat weinig. Dat weten ze bij Newcastle ook wel. Waddle vindt dat de Braziliaan echter ook te prijzen valt, want opgeven doet hij niet ondanks zijn ongelukkige eerste seizoen in Engeland. 'Het was een simpele intikker, maar hij deed er vandaag alles aan, ook al bekritiseerden we hem een beetje. Hij stond elke keer op de juiste plek en werd daarvoor beloond.' Het is voor Newcastle en Joelinton te hopen dat het niet bij die ene keer blijft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.