Twee droomgoals voor stroef Barcelona

De twee heerlijke doelpunten ten spijt, Barcelona kende tegen Deportivo La Coruña een lastige avond die geen schade met zich meebracht (2-1).

Barcelona mocht het dan moeilijk hebben met Deportivo La Coruña, de doelpunten waren een blijk van de Catalaanse aanvalskracht. De manier waarop Ronaldinho op slag van rust Lionel Messi vrij zette voor Depor-keeper Dudu Awatt was al mooi. De afronding van de Argentijnse aanvaller paste bij het voorbereidende werk. De tweede helft was koud zes minuten aan de gang of een snel uitgevoerde Barcelona-aanval resulteerde in de 2-0 van Samuel Eto'o. De Kameroener, die voor rust ontsnapte aan een rode kaart, stond aan het einde van een wonderschoon en snel uitgevoerde opzet waarbij één keer raken de boventoon voerde.

De tegentreffer van Deportivo-invaller Adrian, voorafgegaan door een foutje van Giovanni van Bronckhorst, bevestigde de kwetsbaarheid van Barcelona. Maar niet meer dan dat, aangezien het Galicische verzet in Camp Nou geen antwoord was op de twee heerlijke Catalaanse doelpunten. Ook omdat Víctor Valdés in de slotfase een tweede treffer van Adrian voorkwam.