Twee Ajacieden en twee Feyenoorders in Elftal van de Week

Reacties

Ajax en Feyenoord zijn samen hofleverancier van het VI Elftal van de Week van Eredivisie-speelronde 22. Zeven andere clubs leveren ook een speler.

Twee Ajacieden en twee Feyenoorders in Elftal van de Week
© Pro Shots

Ajax won zaterdagavond met 0-2 van Heracles Almelo. Davy Klaassen was daarbij met een doelpunt en een assist van doorslaggevend belang, maar achterin blonk ook Jurriën Timber uit. De negentienjarige verdediger hield de boel dicht en zorgde er zo voor dat Heracles niet terug in de wedstrijd kwam.

Een dag later boekte Feyenoord zijn grootste zege onder Dick Advocaat (5-0). Na een ietwat moeizame eerste helft kwamen de Rotterdammers tegen Willem II helemaal op gang. 'De vreugde die van het elftal af straalde heb ik een tijd niet gezien', zei de trainer achteraf. De hoofdrollen waren daarbij voor Jens Toornstra en Bryan Linssen.

FC Twente levert na de knappe 0-2 overwinning op Vitesse ook een speler af aan het Elftal van de Week. Kik Pierie heeft een plaatsje in de achterhoede. Queensy Menig kreeg ook een hoog cijfer, maar zit vanwege de grote concurrentie op de reservebank. Hetzelfde geldt voor Bart Ramselaar na zijn sterke invalbeurt tegen VVV-Venlo, ploeggenoot Mimoun Mahi staat er wel in.

Verder is er uiteraard ruimte voor de twee spelers met de hoogste beoordeling van afgelopen weekend: Donyell Malen en Martin Fraisl dwongen elkaar tot het uiterste tijdens het duel tussen ADO Den Haag en PSV (2-2). Melle Meulensteen, Albert Gudmundsson en Jørgen Strand Larsen completeren het elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.