De rentree van Willem II-trainer Zeljko Petrovic in De Kuip is zondagmiddag uitgelopen op een deceptie. Feyenoord rekende uiteindelijk met erg ruime cijfers af met de Tilburgers.

5 - 0
Willem II
Willem II

Het ging afgelopen week veel over de bijzondere rentree van Petrovic in Rotterdam. De Montenegrijn was enkele weken geleden immers nog assistent van Dick Advocaat. Het duo maakte sowieso al veel mee samen en dus sprak de Feyenoord-trainer vooraf zijn grote bewondering uit voor het karakter van Petrovic.

Toen de 73-jarige Advocaat er voor de wedstrijd nog even naar gevraagd werd bij ESPN, antwoordde hij op typerende wijze: 'Ik heb Foppe de Haan gisteren eigenlijk om niets emotioneel zien worden en dat heb ik zelf ook een beetje. Dus ik moet een beetje oppassen als het hierover gaat', zei hij lachend. Daarna ging het vizier op de wedstrijd; Petrovic wilde namelijk zijn tweede overwinning als hoofdtrainer van Willem II boeken.

De Tricolores begonnen uitstekend aan het duel in De Kuip. De grootste kans was voor Kwasi Wriedt, maar die stuitte op de alert keepende Justin Bijlow. De 23-jarige doelman maakte zijn eerste minuten sinds de voetblessure die hij in november opliep. Nick Marsman verdween daarom naar de bank. Feyenoord speelde een behoorlijk moeizame eerste helft, maar kwam vlak voor rust wel op voorsprong. Na een prima aanval opende Jens Toornstra de score: 1-0.

Voor Willem II was het een klap in het gezicht na een knappe eerste helft. Blijkbaar kwam die keihard aan, want na de hervatting kwamen de bezoekers dramatisch uit de startblokken. Invaller Luis Sinisterra werd nog teruggefloten wegens buitenspel, maar in de 49ste minuut kopte Bryan Linssen op aangeven van Toornstra alsnog de 2-0 binnen. Enkele momenten later kon Sinisterra alweer de 3-0 maken na breedleggen van Linssen.

Feyenoord profiteerde zo gretig van het grote verval bij Willem II. Debutant Arijanet Muric redde nog op een subtiele lob van Steven Berghuis, maar moest capituleren toen de Feyenoord-captain even later een strafschop kiezelhard binnenschoot. Bij de vijfde goal van Feyenoord zag de Manchester City-huurling er niet goed uit: hij zag het houdbare schot van Orkun Kökçü laat aankomen.

Feyenoord, waar Róbert Bozeník zijn rentree maakte, beleefde zo uiteindelijk een heerlijke middag. Door de grootste zege van het seizoen houdt de ploeg van Advocaat aansluiting bij de bovenste plaatsen in de Eredivisie. Willem II blijft hangen op de zestiende plaats.