Twaalf goals van Giménez zeggen Mexicaans icoon niets: 'Het is Nederland...'

Reacties

Richting de interlandperiode werd er van de Mexicaanse aanvallers het meest gesproken over Santiago Giménez, vanwege zijn prestaties bij Feyenoord. Mexicaans icoon Cuauhtémoc Blanco tempert echter de verwachtingen, want het gaat 'maar' om de Eredivisie.

Twaalf goals van Giménez zeggen Mexicaans icoon niets: 'Het is Nederland...'
© Pro Shots

Blanco stond zelf jarenlang in de aanval van de Mexicaanse ploeg, waarmee hij op drie WK's speelde. De drievoudig Speler van het Jaar in Mexico is niet meteen onder de indruk geraakt van de twaalf doelpunten die Giménez maakte in de openingsfase van de Nederlandse competitie.

'Met alle respect, we hebben het wel over Nederland hè', beargumenteert de voormalig aanvaller bij het Mexicaanse FOX Sports. 'We hebben het niet over de Engelse competitie. Je moet dus realistisch zijn. Als je praat over de Nederlandse competitie, is dat niet echt een competitieve competitie.'

Met twaalf goals in acht wedstrijden is Giménez voorlopig topscorer van de Eredivisie, net als in de voorgaande interlandperiodes is de spits opgeroepen door bondscoach Jaime Lozano. Giménez speelde in september twee oefeninterlands met Mexico en was toen vooral ongelukkig. Hij miste een strafschop tegen Australië en zag vervolgens zijn concurrent Raúl Jiménez het goed doen tegen de Australiërs en Oezbekistan.

In oktober speelt Mexico wederom twee oefeninterlands. In de nacht van zaterdag op zondag wordt er gespeeld tegen Ghana, later in de week wordt er ook gespeeld tegen Duitsland.

Mexico
Mexico
2 - 0
Ghana
Ghana
Mexico
Mexico
2 - 2
Duitsland
Duitsland
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.