Turkije zit op roze wolk: 'Er is niets dat deze ploeg niet kan bereiken'

Reacties

De spelers van de Turkse nationale ploeg vieren feest, nu na Nederland ook Noorwegen verslagen is in de WK-kwalificatiecyclus. Net als afgelopen donderdag pakte president Recep Tayyip Erdogan ook zaterdag weer de telefoon om de selectie te feliciteren met het succes.

Turkije zit op roze wolk: 'Er is niets dat deze ploeg niet kan bereiken'
© Pro Shots
Noorwegen
Noorwegen
0 - 3
Turkije
Turkije

Turkije was met 0-3 te sterk voor Noorwegen en schreef geschiedenis, door voor het eerst de eerste twee WK-kwalificatiewedstrijden te winnen. 'Het verhaal is nog niet geschreven, we staan pas aan het begin', waarschuwde bondscoach Senol Günes direct. 'Maar zes punten uit twee wedstrijden is natuurlijk een geweldig begin. We speelden enthousiast en gretig. Ik feliciteer mijn spelers.'

'Vandaag mogen we genieten, maar er komt nog een wedstrijd tegen Letland aan. Dan moeten we er weer staan', zei Günes. Hij is vol vertrouwen. 'Er is niets dat deze ploeg niet kan bereiken. De spelers hebben een grote verantwoordelijkheid, maar ze vertegenwoordigen ons land erg goed.'

Günes en spits Burak Yilmaz hebben Erdogan uitgenodigd om de komende wedstrijd tegen Letland te komen bezoeken. De president belde na de zege op Noorwegen weer op. 'Ik feliciteer al onze voetbalbroeders. Er was een heel levendig team te zien. Heel goed gedaan. We hebben een les gegeven in collectief voetbal', sprak Erdogan mooie woorden.

Turkije was in 2002 voor het laatst actief op een WK-eindronde. Spits Yusuf Yazici kreeg de vraag of hij een droom had. 'Dat zal je wel zien als hij is uitgekomen', knipoogde de aanvaller van Lille.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.