Erdogan feliciteert Turkse voetballers na 'geweldige wedstrijd'

Reacties

De vreugde en trots in Turkije is groot na de daverende start van de WK-kwalificatie. Het elftal van bondscoach Senol Günes was met 4-2 te sterk voor Oranje en kreeg achteraf een bijzonder telefoontje.

Erdogan feliciteert Turkse voetballers na 'geweldige wedstrijd'
© Pro Shots
Turkije
Turkije
4 - 2
Nederland
Nederland

Tijdens de feestvreugde in de kleedkamer van het Atatürk Olympisch Stadion meldden zich al snel allerlei politici. Bondsvoorzitter Nihat Özdemir sprak zijn waardering uit voor de prestatie van de Turken en kreeg al snel bijval van ministers Mustafa Varank en Mehmet Muharrem Kasapoglu. Via laatstgenoemde mengde ook president Recep Tayyip Erdogan zich in het feestgedruis.

De president sprak via de telefoon van Kasapoglu op de luidspreker met Günes en Burak Yilmaz, de aanvoerder en met drie doeplunten de absolute uitblinker bij de Turken. Erdogan feliciteerde de selectie met de overwinning en benadrukte dat de zege goede moraal biedt aan het hele land. Vicepresident Fuat Oktay reageerde via zijn social media: 'Felicitaties aan onze jongens. Geweldige wedstrijd, geweldige uitslag.'

Ook in de Turkse kranten is er daags na de wedstrijd in Istanbul uiteraard volop aandacht voor de spectaculaire zege op het Nederlands elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.