Tuchel wil doorpakken en aast op versterkingen voor Chelsea

Reacties

Chelsea won zaterdag ten koste van Manchester City de Champions League en staat zo aan de top van de berg. Toch ziet Thomas Tuchel ruimte om zijn selectie voor komend seizoen te verbeteren.

Tuchel wil doorpakken en aast op versterkingen voor Chelsea
© Pro Shots

Tuchel kwam in januari binnen bij Chelsea en inspireerde de ploeg tot een sensationele opmars. De Londenaren klommen uit een geslagen positie terug in de topvier van de Premier League-ranglijst en pakten zaterdag voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de Champions League. Direct na afloop liet Tuchel al weten dat hij hongerig is naar nog meer zilverwerk.

De Duitse trainer wil doorpakken na het Europese succes en wil in de transferzomer de markt op. 'Twee of drie nieuwe spelers, dat zou erg goed zijn', zei Tuchel. 'Het is belangrijk om nooit weg te lopen voor veranderingen. Je probeert altijd om nieuwe energie te brengen, nieuwe jongens die de oude gewoonten in twijfel trekken en iedereen weer uitdagen. Dus ik denk dat het een goede zaak zou zijn om ons te versterken.'

Tuchel lijkt in ieder geval op zoek te zijn naar een nieuwe spits. Chelsea raakt Olivier Giroud deze zomer kwijt, terwijl beweerd wordt dat ook Tammy Abraham mag vertrekken. Onlangs liet Tuchel zich al ontvallen dat hij weleens met Harry Kane van Tottenham Hotspur in gesprek zou willen gaan. In de wandelgangen wordt ook de naam van Romelu Lukaku genoemd. De spits van het noodlijdende Internazionale heeft al een verleden op Stamford Bridge.

Ook voor de overige posities in het elftal speculeren de Engelse tabloids er op los. West Ham United-middenvelder Declan Rice is al geruime tijd in beeld bij de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot en beweerd wordt dat Tuchel zijn komst ook wel ziet zitten. Ook wordt de naam van PSG-aanvoerder Marquinhos genoemd. Tuchel kent de verdediger nog van zijn tijd in Frankrijk.

'Bijna een misdaad om Kanté de Gouden Bal niet te geven'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.