Absurde Chelsea-reeks krijgt nieuw hoofdstuk met CL-winst

Reacties

Chelsea is de club van het ultieme schokeffect, zo werd dit seizoen nogmaals duidelijk. Thomas Tuchel, de opvolger van Frank Lampard, loodste The Blues naar de eindzege in de Champions League.

Absurde Chelsea-reeks krijgt nieuw hoofdstuk met CL-winst
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
0 - 1
Chelsea
Chelsea

Voor Chelsea-fans betekent dit een déjà vu: ook in 1997/98, 2011/12 en 2013 zegevierden de Londenaren in een Europees toernooi na een tussentijdse trainerswissel. In 2007/08 werd na zo'n ingreep bovendien de Champions League-finale gehaald, die na strafschoppen verloren ging tegen Manchester United.

De traditie begon 23 jaar geleden, toen Ruud Gullit moest wijken voor Gianluca Vialli. De Italiaan gidste Chelsea vervolgens naar de Europa Cup II-eindwinst. In 2011/12 moest Roberto Di Matteo de meubelen redden na het ontslag van André Villas-Boas. De oud-prof slaagde met vlag en wimpel: in de Champions League-finale rekende Chelsea af met Bayern München.

Di Matteo kon het succes echter niet doortrekken en werd zelf in de jaargang 2012/13 op de straat gezet. Zijn opvolger Rafael Benítez gaf het seizoen alsnog glans door de Europa League te winnen. Deze jaargang aarzelde Roman Abramovich opnieuw niet om in te grijpen toen de resultaten wisselvallig bleven: clubicoon Lampard kon zijn bureau opruimen. Tuchel reanimeerde de ploeg en mocht zaterdagavond de Cup met de Grote Oren showen.

De Duitse tacticus stond afgelopen seizoen nog aan de verliezende kant. Met Paris Saint-Germain moest hij negen maanden geleden zijn meerdere erkennen in Bayern München.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.