Tuchel is een tovenaar: Chelsea-coach levert unieke prestatie

Reacties

Het meesterwerk van Thomas Tuchel bij Chelsea is bijna compleet. De succesvolle opvolger van Frank Lampard versloeg woensdag met zijn ploeg Real Madrid en staat nu voor het tweede jaar op rij in de finale van de Champions League. Hij levert een unieke prestatie. 

Tuchel is een tovenaar: Chelsea-coach levert unieke prestatie
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 2
Chelsea
Chelsea

De komst van Tuchel is voor Chelsea een schot in de roos gebleken. In januari leek het nog een kleurloos seizoen te gaan worden voor de Londenaren, die negende stonden in de Premier League toen clubicoon Frank Lampard de laan uit werd gestuurd. Chelsea koos voor Tuchel, die even daarvoor al was weggestuurd bij Paris Saint-Germain, als zijn opvolger.

De opmars van Chelsea met de Duitse tacticus aan het roer is ongelooflijk. The Blues verloren sinds de komst van Tuchel nog maar twee wedstrijden (tegen FC Porto en, opmerkelijk, degradatiekandidaat West Bromwich Albion) en klommen op naar de derde plek van de Premier League. Ook haalde Chelsea de finale van het FA Cup-toernooi, door in de halve finale met 1-0 te winnen van Manchester City. Hakim Ziyech werd op Wembley de matchwinner.

Tuchel en zijn mannen mogen op 29 mei gaan proberen om dit kunstje te herhalen in Turkije, waar City zijn eerste Champions League hoopt te winnen. Tuchel stond vorig seizoen ook al in de eindstrijd van het miljardenbal: Bayern München was toen te sterk voor zijn PSG. Tuchel is de eerste coach die de Champions League-finale in opeenvolgende seizoenen bereikt met twee verschillende teams.

Voor Zinedine Zidane is Tuchel een heuse plaaggeest geworden. De manager van Real Madrid heeft het nu zes keer opgenomen tegen de Duitser, maar nog geen een keer gewonnen. Tuchel is de eerste trainer die in de Champions League zes wedstrijden tegen Real Madrid heeft gecoacht en nog geen enkele keer als verliezer van het veld is gestapt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.