Ziyech beleeft droomavond op Wembley bij verslaan Man City

Reacties

Chelsea heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale om de FA Cup. Manchester City moest op Wembley het hoofd buigen.

Ziyech beleeft droomavond op Wembley bij verslaan Man City
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
1 - 0
Manchester City
Manchester City

Voor de halve finale tegen Manchester City verraste Chelsea-manager Thomas Tuchel met basisplaatsen voor Hakim Ziyech en Timo Werner. Kai Havertz en Christian Pulisic moesten plaatsmaken voor de twee grote aankopen die het de laatste weken lastig hadden bij The Blues.

In de zesde minuut waren het juist deze twee in ere herstelde basiskrachten die van zich deden spreken. Op aangeven van de Duitser prikte de Marokkaanse international de bal in het doel van Manchester City. Veel vreugde was er niet, want de twee beseften dat het fluitje wegens buitenspel zou volgen.

Dat juichen kon vroeg in de tweede helft wel. Opnieuw was het Werner die het voorbereidende werk voor zijn rekening nam en opnieuw was het Ziyech die het afmaakte. Daarbij profiteerde hij van het halfslachtige optreden van City-doelman Zackary Steffen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ziyech had zijn uitverkiezing na bijna een uur helemaal kunnen bekronen. Na een lange pass van achteruit stond hij oog in oog voor Steffen. Zijn poging strandde op de Amerikaanse doelman, waarna de linkspoot besefte dat hij de uitgelezen kans had laten liggen City de genadeklap te geven.

Manchester City liet weinig zien op Wembley, waar Chelsea zonder problemen op de been bleef. Het uitvallen van Kevin De Bruyne met enkelklachten was daarbij een tegenvaller voor The Citizens, die door het tegenvallende optreden een ongekende droom moesten opgeven.

Met de nederlaag op Wembley kan er ook een streep door de quadruple voor City. Volgende week kan ten koste van Tottenham Hotspur wel de eerste prijs worden gepakt in de finale om de League Cup, waarna in de Champions League de dubbele confrontatie met PSG wacht in de jacht op de Europese hoofdprijs. De Engelse titel is binnen handbereik.

Chelsea heeft ook meer ijzers in het vuur. Want naast de strijd om de FA Cup – in de finale wacht Leicester City of Southampton – zijn The Blues ook nog in de race in de Champions League.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.