Tuchel houdt vertrek gewezen Vitesse-huurling Broja (nog) tegen

Reacties

Armando Broja mag voorlopig niet weg bij Chelsea. Manager Thomas Tuchel heeft op de rem getrapt wat een transfer van de twintigjarige aanvaller betreft.

Tuchel houdt vertrek gewezen Vitesse-huurling Broja (nog) tegen
© Pro Shots

Broja keerde deze zomer terug bij Chelsea met het idee dat zijn kansen op een doorbraak in de hoofdmacht van The Blues niet bijster groot waren. Een (tijdelijke) verhuizing leek de beste oplossing voor de voormalig Vitesse-huurling, die afgelopen seizoen op tijdelijke basis speelde voor Southampton.

West Ham United zag genoeg potentieel in Broja en was bereid om meer dan dertig miljoen euro te betalen voor de Albanees. Maar The Hammers kunnen beter andere opties gaan bekijken. 'Ik verwacht niet dat Broja vertrekt', zei Chelsea-manager Tuchel. 'We zijn ons bewust van de biedingen en van de interesse. Dat zegt genoeg over zijn potentie. En hij staat nog bij ons onder contract.'

Broja, die nog tot medio 2026 vastligt bij Chelsea, wilde na zijn verhuur aan Southampton de volgende stap zetten. 'Hij wilde in de voorbereiding indruk maken en snel een Chelsea-speler worden', aldus Tuchel over de aanvaller, die door een blessure het trainingskamp moest verlaten.

De Duitse manager sluit een nieuwe verhuur niet uit. 'We kijken natuurlijk naar onze belangen en naar die van de speler. De vraag is dan wat goed is voor de speler. Er is zicht op minuten of niet? In het geval van Armando moeten we het zeer zorgvuldig gaan bekijken. Kunnen we hem genoeg speeltijd bieden om te groeien of is het beter hem weer uit te lenen?'

Bekijk hier al onze video's
Meer A. Broja
Meer over A. Broja
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.