Pochettino is 'zo blij' met eerste doelpunt veelbesproken Mudryk

Reacties

Mauricio Pochettino is blij voor de twee doelpuntenmakers bij Chelsea. Mykhailo Mudryk en Armando Broja waren verantwoordelijk voor de overwinning op stadgenoot Fulham. Voor beide spelers een belangrijke drempel.

Pochettino is 'zo blij' met eerste doelpunt veelbesproken Mudryk
© Pro Shots
Fulham
Fulham
0 - 2
Chelsea
Chelsea

De afgelopen maanden is er genoeg te doen geweest om Mudryk. Hij werd vorige winter voor minstens zeventig miljoen euro overgenomen van Shakhtar Donetsk, maar de buitenspeler maakte nog weinig indruk. In ruim twintig optredens lukte het hem niet één keer te scoren. Tevens zou de Oekraïner ontevreden zijn over het aantal serieuze kansen dat hij kreeg bij Chelsea.

Maandagavond mocht hij weer eens in de basis beginnen en binnen twintig minuten had hij zijn eerste officiële Chelsea-doelpunt in het netje liggen. 'Ik ben zo ontzettend bij voor hem', zei zijn trainer Pochettino na afloop tegen Sky Sports. 'Voor een aanvaller is het heel erg belangrijk om te scoren en hij deed dat heel goed bij die openingsgoal.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Toch duurde de wedstrijd niet lang voor Mudryk. Hij werd met rust naar de kant gehaald. 'Hij had daar een beetje pech mee, want hij had wat last. Hopelijk is het geen groot probleem en kan hij dit weekend gewoon weer spelen. Ik ben echt blij voor beide doelpuntenmakers.' Daarmee doelt de Argentijn ook op voormalig Vitesse-speler Broja, die bij zijn eerste basisplaats van het seizoen ook direct zijn eerste treffer van het seizoen maakte.

'Scoren in de derby geeft een geweldig gevoel', zei Broja zelf na afloop. 'Als spits wil je scoren, op het hoogste podium en op de grote momenten. Deze zege is een enorme opsteker voor het team. Het is altijd lastig als er een flink aantal nieuwe jongens én een nieuwe technische staf komt. Maar dit zorgt weer voor positiviteit en vertrouwen.'

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
9
Chelsea
32
13
8
11
61-57
+4
47
10
AFC Bournemouth
34
12
9
13
49-60
-11
45
11
Brighton & Hove Albion
33
11
11
11
52-54
-2
44
12
Wolverhampton Wanderers
34
12
7
15
46-54
-8
43
13
Fulham
34
12
6
16
50-54
-4
42
* Actueel tot en met 27 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Fulham
Meer over Fulham
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.