Tuchel hekelt mentaliteit PSG-sterren: 'Het leek wel een oefenpotje'

Reacties

Thomas Tuchel baalt flink van de manier waarop het seizoen van Paris Saint-Germain richting het einde kabbelt. Volgens de Duitse trainer had de thuiswedstrijd tegen OGC Nice (1-1) veel weg van een oefenduel door de manier waarop zijn spelers zich presenteerden.

Tuchel hekelt mentaliteit PSG-sterren: 'Het leek wel een oefenpotje'

Tuchel beklaagde zich de laatste weken al meerdere malen over de teleurstellende manier waarop PSG zowel voor als na het behalen van de landstitel voor de dag kwam. Inclusief het duel van zaterdag met Nice won de kampioen van Frankrijk slechts een van zijn laatste vijf wedstrijden in de Ligue 1, terwijl de bekerfinale tegen Stade Rennes na penalty's verloren ging.

Waar PSG in sommige van die wedstrijden nauwelijks genoeg spelers op de been kon brengen, had Tuchel los van de voorlopig geschorste Kylian Mbappé tegen Nice weer de beschikking over de meeste van zijn sterspelers. Neymar scoorde zelfs. Het leverde niet het gewenste resultaat op, mede doordat Edinson Cavani in de slotfase een penalty miste. Tot frustratie van de 45-jarige oefenmeester. 

'Ik kreeg de indruk dat we in de tweede helft tegen Montpellier (afgelopen dinsdag, 3-2 nederlaag, red.) beter speelden. Vandaag benaderden we de wedstijd alsof het een vriendschappelijk duel betrof', zei Tuchel tegenover Canal+. 'Misschien is dat normaal, omdat we de competitie hebben gewonnen. Maar we spelen alsof de competitie al voorbij is. Dit was niet ons beste optreden.'

Op zijn aansluitende persconferentie ging Tuchel nog even door. 'Dit is een vrij bizarre fase van het seizoen. We wonnen de competitie erg vroeg, maar nu ontbreekt er duidelijk iets aan.' En de Duitse coach weet wel hoe dat komt. 'Er valt niet meer te winnen, er zijn geen doelstellingen meer te behalen. We niet blij met hoe er is gespeeld. Er was geen tempo, geen agressie, geen versnelling.'

De huidige vormdip staat in schril contrast met de nagenoeg foutloze eerste maanden van het seizoen. 'Het toont nog maar eens aan hoe exceptioneel goed mijn team was vóór de interlandbreak', zei Tuchel. 'De nederlaag in de bekerfinale was enorm moeilijk. Maar het is lastig ons hoogste niveau in de Ligue 1 te hervinden', aldus de coach van PSG, over wiens toekomst nog altijd geen duidelijkheid is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2018/2019

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
29
4
5
105-35
+70
91
2
Lille
38
22
9
7
68-33
+35
75
3
Olympique Lyonnais
38
21
9
8
70-47
+23
72
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.