Tuchel heeft speciale rol in gedachten voor herstelde Mbappé

Reacties

Thomas Tuchel is optimistisch gestemd over de inzetbaarheid van Kylian Mbappé in de kwartfinale van de Champions League tegen Atalanta Bergamo van woensdagavond.

Tuchel heeft speciale rol in gedachten voor herstelde Mbappé
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
1 - 2
PSG
PSG

De 21-jarige aanvaller is al sinds 24 juli, toen hij in de Franse bekerfinale uit de wedstrijd werd geschopt door Saint-Étienne-verdediger Loïc Perrin, bezig aan een race tegen de klok. Zijn enkelblessure lijkt nét op tijd genezen om in actie te kunnen komen tijdens het eindtoernooi van de Champions League in Portugal.

'Als hij vandaag goed traint en er niets geks gebeurt, dan zit hij morgen in de wedstrijdselectie', vertelde Tuchel woensdagavond tijdens zijn persconferentie. Later verschafte hij in gesprek met zender RMC meer duidelijkheid. 'Als hij de wedstrijd wil afmaken, dan zal hij niet negentig minuten kunnen spelen', hintte Tuchel op een rol van Mbappé als invaller.

PSG bereidde zich voor op de eindfase in de Champions League met twee bekerfinales: die om de Coupe de France en de Coupe de la Ligue. Beide keren zegevierde de miljoenenformatie, al moest Olympique Lyon in de eindstrijd van het laatste toernooi pas na een strafschoppenserie het hoofd buigen.

'We komen ritme tekort, maar aan de andere kant hebben we wel twee gewonnen finales achter de rug. Op beslissende momenten hebben we bewezen wat we in huis hebben. Dat geeft ons veel vertrouwen.'

PSG bereikte sinds de Qatarese overname in 2011 nog nooit de laatste vier in de Champions League. Dat lukte wel in 1995, ver voor de entree van de huidige eigenaars.

Genieten van aanvalsmachines PSG en Atalanta: 'Bakker het linkerbeen van Neymar'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.