Tuchel bevestigt: 'Rüdiger vertrekt transfervrij vanwege sancties'

Reacties

Chelsea neemt na dit seizoen afscheid van Antonio Rüdiger. Dat liet manager Thomas Tuchel van de Londense club zondagmiddag weten.

Tuchel bevestigt: 'Rüdiger vertrekt transfervrij vanwege sancties'
© Pro Shots

'Rüdiger zal vertrekken omdat we vanwege de sancties niet kunnen concurreren met de andere aanbiedingen', reageerde Tuchel na het thuisduel met West Ham United. Hij verwees daarmee naar de sancties die Chelsea werden opgelegd vanwege de banden van eigenaar Roman Abramovich met de Russische president Vladimir Poetin. De club mag daardoor onder meer geen aankopen doen en contracten verlengen.

'We vatten het niet persoonlijk op. Het is zijn beslissing', vervolgde Tuchel, die moet vrezen dat naast Rüdiger ook César Azpilicueta - onduidelijk is of de optie in het contract met de aanvoerder gelicht mag worden - en Andreas Christensen transfervrij de deur uitlopen dit seizoen. Daarbij is het nog maar de vraag hoe de club het vertrek van de drie verdediger kan opvangen. Britse media maken melding dat de Duitse manager door alle onzekerheid twijfelt aan zijn toekomst op Stamford Bridge.

Rüdiger speelt sinds de zomer van 2017 voor Chelsea, dat bijna vijf jaar geleden 35 miljoen euro betaalde aan AS Roma voor de verdediger. De vijftigvoudig international van Duitsland speelde in totaal 196 officiële wedstrijden namens Chelsea, waarvoor hij twaalf keer scoorde. Naar verluidt hebben Barcelona, Bayern München, Juventus en Real Madrid belangstelling voor de 29-jarige verdediger.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer A. Rüdiger
Meer over A. Rüdiger
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.