Tuchel bevestigt: reserverol Christensen is drukmiddel in contractsituatie

Reacties

Dat Andreas Christenen de laatste tijd minder aan spelen toekomt bij Chelsea, valt niet los te zien van zijn contractsituatie bij de Champions League-winnaar. Dat heeft manager Thomas Tuchel bevestigd.

Tuchel bevestigt: reserverol Christensen is drukmiddel in contractsituatie
© Pro Shots
Watford
Watford
1 - 2
Chelsea
Chelsea

Christensen knokte zich tijdens de tweede helft van vorig seizoen in de basis en kwam ook dit seizoen al dertien keer in actie, maar de laatste weken houdt de 25-jarige Deen vooral de bank warm. Tuchel erkende tijdens zijn perspraatje richting het competitieduel met Watford dat de besprekingen over het verlengen van het aflopende contract van de verdediger zijn kansen op speeltijd beïnvloeden.

'Van wat ik een paar weken geleden begreep wil Andreas hetzelfde als ik en de club. Daarom was het voor mij eerst geen enkel probleem. Maar we wachten nu al lange tijd op bevestiging. Het is aan Andreas om zich buiten het veld hetzelfde te gedragen als op het veld en walk the talk. Hij vertelt ons dat hij van Chelsea houdt en dat hij wil blijven. Ik denk ook dat hij hier uitstekend past en nog niet klaar is.'

Maar dan moet Christensen wel zijn handtekening zetten onder een nieuw contract. Volgens Engelse media was er in augustus al een mondeling akkoord, maar ontstond er sindsdien weer onenigheid over bepaalde voorwaarden. De impasse is nog altijd niet doorbroken, waardoor Christensen vanaf januari met andere clubs zou kunnen praten over een transfervrije overstap in de zomer.

Tuchel denkt niet dat Christensen door de huidige situatie besluit te vertrekken. 'Integendeel. We hopen dat het zijn contractsituatie een klein beetje beïnvloedt. Ik begreep onlangs dat we snel goed nieuws konden verwachten. Rond de interlandperiode zei ik al dat het een kwestie van dagen was voordat we goed nieuws zouden hebben over Andreas. We hebben zijn commitment nodig, dan kunnen we door.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer A. Christensen
Meer over A. Christensen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.