Tuchel wijst naar stadionverlichting na blunder Jorginho tegen United

Chelsea-manager Thomas Tuchel neemt Jorginho niet veel kwalijk na het gelijkspel van Chelsea tegen Manchester United. De Italiaans international ging opzichtig in de fout bij de openingsgoal van Jadon Sancho. Volgens Tuchel speelde de stadionverlichting daarbij een grote rol.

Chelsea
Chelsea
1 - 1
Manchester United

Kort na rust tastte Jorginho na een afgeslagen hoekschop van Manchester United volledig mis bij een hoge, verre trap van Bruno Fernandes. De middenvelder van Chelsea, genomineerd voor de Ballon d'Or, kreeg de bal niet onder controle en zag hoe Sancho de bal oppikte, alleen op doelman Édouard Mendy afging en de 0-1 binnen tikte.

'Jorginho heeft de situatie verkeerd ingeschat, maar hij werd zwaar gehinderd door de verlichting in het stadion. Dat gebeurt soms', aldus Tuchel op de persconferentie na het gelijkspel op Stamford Bridge. Jorginho maakte zijn fout nog goed door twintig minuten voor tijd een strafschop te benutten.

'Er is veel moed en persoonlijkheid voor nodig om tijdens de wedstrijd niet te worden beïnvloed door zo'n eerder moment en de moed te hebben om de penalty te nemen. Ik ben heel blij dat hij het heeft gedaan', vertelde Tuchel, die Chelsea zag domineren tegen United, bij wie Cristiano Ronaldo als invaller binnen de lijnen kwam.

'Ik ben heel blij met wat de spelers hebben laten zien in deze wedstrijd. We creëerden kansen, hadden veel dreiging voor hun doel. We speelden heel goed, maar het resultaat weerspiegelt dat helaas niet. We hadden meer verdiend, maar we moeten weer door', besluit de manager van de koploper in de Premier League.