Christensen zit Ter Stegen met opvallende eigen goal dwars in recordjacht

Reacties

Marc-André ter Stegen heeft het record voor meeste clean sheets in één La Liga-seizoen in zicht, maar Andreas Christensen heeft er dinsdagavond met een merkwaardig eigen doelpunt voor gezorgd dat het voor de Duitser nog erg spannend wordt in zijn jacht op de kroon van Francisco Liaño.

Christensen zit Ter Stegen met opvallende eigen goal dwars in recordjacht
© Screenshot Ziggo Sport
Real Valladolid
Real Valladolid
3 - 1
Barcelona
Barcelona

Liaño hield in het seizoen 1993/94 26 keer de nul bij Deportivo La Coruña en vreest zijn La Liga-record kwijt te raken aan Ter Stegen, die met nog drie wedstrijden op het programma op 25 clean sheets stond. Hij heeft nu echter nog maar twee kansen over, door een mislukt begin van Christensen aan de uitwedstrijd tegen Real Valladolid.

De uitwedstrijd van Barcelona was nog geen anderhalve minuut oud, toen Christensen in de fout ging na een voorzet vanaf links. De Barcelona-verdediger probeerde de bal weg te werkte, maar kopte het speeltuig kiezelhard in het doel: 1-0. Het betekende al de derde eigen goal van Barcelona in dit seizoen.

Na Valladolid-uit speelt Barcelona nog tegen Real Mallorca (thuis) en Celta de Vigo (uit). Als Ter Stegen in één van deze duels zijn doel schoon houdt evenaart hij het record van Liaño; bij twee clean sheets stoot hij de voormalig Depor-doelman van de troon.

2-0
Barcelona is ook nog in de race voor het record van minste tegendoelpunten in één seizoen. Dat record staat nu nog op naam van Deportivo (1993/94) en Atlético Madrid (2015/16); zij krijgen in die seizoenen maar achttien tegendoelpunten. Barcelona stond voor de wedstrijd van dinsdag op vijftien tegengoals, maar inmiddels staat de teller op zeventien: Valladolid is op het moment van schrijven op 2-0 gekomen. Barcelona mag nu dus geen tegengoals meer krijgen in dit seizoen om het record te breken. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.