'Tuchel beledigde Sérgio Conceição direct na afloop'

Reacties

Chelsea-manager Thomas Tuchel en Porto-coach en Sérgio Conceição zijn dinsdagavond niet bepaald als vrienden uit elkaar gegaan. Na afloop van het Champions League-duel ontstond er een opstootje, met de twee trainers in de hoofdrol.

'Tuchel beledigde Sérgio Conceição direct na afloop'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
0 - 1
FC Porto
FC Porto

Chelsea kwalificeerde zich dinsdag voor de halve finale. De 1-0 verliespartij, die tot stand kwam door een fenomenale omhaal van Mehdi Taremi, was genoeg. Het heenduel was immers al met 2-0 gewonnen.

Dat er wat op het spel stond, was tijdens het duel goed te merken. Tuchel leefde vol emotie mee met zijn ploeg langs de lijn en maakte al in de beginfase veel misbaar toen Porto-routinier Pepe Kai Havertz met een elleboogstoot velde.

Porto had zich bovendien voorgenomen Chelsea flink op te jagen en die agressieve speelwijze zorgde voor Londense ergernis. Symbolisch was dat er liefst elf overtredingen werden begaan op Christian Pulisic, het hoogste aantal sinds Lionel Messi in de halve finale van 2011 ook elf keer de scheidsrechter in zijn voordeel zag ingrijpen.

De twee coaches irriteerden elkaar tijdens de wedstrijd dusdanig, dat het na het laatste fluitsignaal tot een uitbarsting kwam. Ze troffen elkaar, maar overduidelijk was dat de twee elkaars bloed wel konden drinken. Bovendien fluisterde Tuchel Conceição iets toe.

De Portugees deed na afloop weinig moeite om te verhullen wat er gebeurd was. 'Hij heeft me beledigd. Ik vertelde de scheidsrechter later dat de vierde man alles had gehoord. Mijn Engels is niet zo goed en tijdens de wedstrijd richtte ik me op het spel, maar na afloop hoorde ik die belediging wel', aldus de Porto-coach. Volgens Portugese media beet de Duitser hem 'Fuck off' toe. 'Daar kwam mijn irritatie vandaan. Ik heb ook niet meer met Tuchel gesproken.'

Met de irritatie langs de zijlijn was het nog niet klaar. Binnen no-time bemoeiden ook diverse spelers zich ermee en lieten vooral Pepe en Chelsea-verdediger Antonio Rüdiger zich gelden. Pepe richtte zich daarbij ook op Tuchel.

De Duitser bagatelliseerde het akkefietje na afloop. 'We hadden een beetje ruzie. Ik met de coach, maar opeens stond iedereen om mij heen. Het was dus blijkbaar niet tussen ons twee, maar verder is er niks gebeurd', aldus de Duitser, die overduidelijk als laatst lacht. Met slechts drie tegengoals deze Champions League-campagne gaan de Londenaren woensdagavond zien wie de tegenstander wordt in de halve eindstrijd: Real Madrid of Liverpool. 

Het was voor Sérgio Conceição overigens niet de eerste keer dat hij het aan de stok kreeg met een manager van een Engelse club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer FC Porto
Meer over FC Porto
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.