Tsjechische captain stopt direct na succesvol EK

Reacties

Vladimír Darida heeft afscheid genomen van de nationale ploeg van Tsjechië. De captain van de Tsjechen heeft besloten om na de uitschakeling door Denemarken in de kwartfinale van het EK een punt te zetten achter zijn interlandloopbaan.

Tsjechische captain stopt direct na succesvol EK
© Pro Shots

Darida kwam in totaal tot 76 interlandoptredens en scoorde daarin acht keer. Hij was drie keer aanwezig op een EK en groeide dus uit tot aanvoerder. Het duel met Oranje miste de aanvallende middenvelder vanwege een blessure, de dertigjarige routinier zag zijn ploeggenoten met 0-2 winnen in de achtste finale. Darida maakte zaterdag als invaller zijn rentree tegen Denemarken (1-2).

Na de nederlaag tegen de Denen liet Darida nog blijken dat trots overheerste bij de Tsjechen, die niet hadden verwacht zo ver te kunnen komen op het EK. 'We mogen zeker trots zijn op dat we hebben bereikt. Ik denk dat we op het einde fitter waren dan de Denen, maar we konden helaas de tweede goal niet maken', zei hij op de UEFA-kanalen.

Darida staat nog onder contract bij Hertha BSC, waar bij verbintenis nog loopt tot medio 2023. Hij gaat zich volledig op zijn toekomst bij de Bundesliga-club focussen. Vorig seizoen kwam de middenvelder tot 27 optredens in de Duitse competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.