Trotse Sánchez: 'Twee finales in tien maanden is uniek'

Reacties

Nog geen tien maanden na het winnen van de Copa Libertadores kan Davinson Sánchez met Ajax zijn tweede internationale prijs pakken. De robuuste verdediger kan het nauwelijks geloven.

Trotse Sánchez: 'Twee finales in tien maanden is uniek'

De twintigjarige Colombiaan is de enige speler in de Ajax-selectie die al eens een finale van een internationaal toernooi speelde. Eind juli schreef hij met zijn toenmalige ploeg Atlético Nacional de Copa Libertadores op zijn naam door de finale met 1-0 te winnen van Independiente. Op 24 mei kan Sánchez met Ajax in Stockholm de Europa League winnen door Manchester United in de eindstrijd te verslaan.

'Ik moet van het moment genieten en dat doe ik ook. Maar we moeten ook denken aan wat nog komen gaat. We hebben zondag een heel belangrijke afspraak (Willem II uit, red.), een wedstrijd die we moeten winnen', aldus Sánchez, die nog nooit in zijn nog prille carrière kampioen werd.

'En dan wacht ons de finale van de Europa League. Dat is uniek, om twee keer in één jaar tijd zo'n finale te spelen. Hopelijk kan ik deze ook winnen', zegt Sánchez op de Ajax-site. Manchester United is echter wel andere koek dan Independiente, de nummer vijf van Ecuador, weet de Colombiaan. 'We zullen tegen United 90 of 120 minuten alles moeten geven om te winnen. Dat is ons doel.'

Samenvatting: hoe Ajax zich naar de finale vecht
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.