Trots Vissel Kobe maakt komst Iniesta wereldkundig

Reacties

Andrés Iniesta vervolgt zijn carrière definitief in Japan. Vissel Kobe heeft de komst van de Barcelona-icoon via de officiële kanalen bevestigd.

Trots Vissel Kobe maakt komst Iniesta wereldkundig

De 34-jarige Iniesta leek lange tijd op weg naar China, maar omdat een transfer naar dat land uiteindelijk afketste kwam Vissel Kobe in beeld. De huidige nummer zes van Japan heeft met Lukas Podolski en Mike Havenaar twee andere bekende namen onder contract staan, maar Iniesta is vanzelfsprekend de nieuwe superster van de club.

Liefst 22 jaar speelde Iniesta voor Barcelona, voordat hij onlangs besloot te vertrekken uit Catalonië. De Spaanse international, die met zijn land naar het WK in Rusland gaat, liet direct weten niet in Europa te willen blijven, omdat hij het naar eigen zeggen niet over zijn hart kan verkrijgen om ooit tégen Barcelona te moeten spelen.

Verschillende Spaanse en Japanse media melden overigens dat de keuze van Iniesta voor Vissel Kobe er zeker niet één is voor het geld. De creatieve middenvelder zou namelijk fors inleveren ten opzichte van het contract dat hij had in Barcelona.

De Japanse club is vanzelfsprekend enorm trots op de komst van Iniesta, laat het weten in een statement. 'Dit is een enorme stimulans voor het hele team. Vissel Kobe wil de nummer één club van Azië worden om vanuit daar het mondiale voetbal te veranderen. Ook verwachten we dat nog meer fans de weg naar het stadion zullen vinden omdat zij een wereldspeler als Iniesta in actie willen zien.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.