Trots FC Twente met komst Oriol Busquets uitgewinkeld

Reacties

FC Twente heeft de komst van Oriol Busquets afgerond. De middenvelder wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Barcelona. Busquets arriveert woensdag in de loop van de dag in Nederland.

Trots FC Twente met komst Oriol Busquets uitgewinkeld

Technisch directeur Ted van Leeuwen vloog dinsdag naar Barcelona om de deal af te ronden. 'Het kan geen toeval zijn dat op de dag dat een aan Johan Cruijff gewijd eerbetoon FC Barcelona, een Nederlandse club tot overeenstemming komt met een typisch product van de voetbalfilosofie van de legendarische nummer 14', zegt de sportbestuurder op de website van FC Twente. Hij doelt met het eerbetoon op de opening van het Johan Cruijff-stadion, op het trainingscomplex van Barcelona.

'We zijn heel blij dat Oriol voor FC Twente gekozen heeft', vervolgt Van Leeuwen. 'Ironisch genoeg was hij de eerste speler waarvoor wij in april belden, en uiteindelijk is hij mogelijk de laatste die we deze zomer aantrekken. Tenzij er nog een speler vertrekt, is FC Twente in deze window wel uitgewinkeld.'

Van Leeuwen is trots op de komst van de twintigjarige Busquets, die op achtjarige leeftijd in de jeugdopleiding van Barcelona terechtkwam. 'We hebben Oriol vaak bekeken en het was niet eenvoudig hem aan te trekken, want de belangstelling was groot. Oriol heeft met volle overtuiging voor FC Twente gekozen, hij heeft al onze wedstrijden via internet gevolgd en besloten dat deze club met dit spelsysteem het beste in zijn ontwikkeling past.'

In het huurcontract is geen optie tot koop opgenomen. Busquets, geen familie van Sergio, ligt bij Barcelona nog tot medio 2021 vast. De Catalanen hebben de mogelijkheid om deze verbintenis met een optie voor twee jaar te verlengen. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Oriol Busquets
Meer over Oriol Busquets
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.