Troost-Ekong trots na heldenrol in slotminuut van kwartfinale

Reacties

William Troost-Ekong vervulde woensdagavond een heldenrol bij Nigeria tijdens het toernooi om de Afrika Cup. De verdediger tikte in de slotminuut binnen na een hoekschop en werd daarmee matchwinner in de ontmoeting met Zuid-Afrika. Daarmee kwam een droom uit.

Troost-Ekong trots na heldenrol in slotminuut van kwartfinale

De 25-jarige Troost-Ekong, die in Nederland voor FC Groningen en FC Dordrecht uitkwam, zegt tegen FOX Sports trots te zijn op zijn belangrijke doelpunt. 'Het was een mooi moment, mijn tweede doelpunt voor Nigeria. En op een belangrijk moment. Ik ben super blij dat we door zijn naar de volgende ronde.'

'Hier droom je van, dat je belangrijk kunt zijn. En zeker in de laatste minuut', aldus Troost-Ekong, die op dit moment onder contract staat bij Udinese. Na zijn doelpunt rende hij richting de cornervlag en wilde hij op de knieën een sliding maken, maar dat ging bijna mis. 'Ik was even vergeten dat het een Afrikaans veld was, dus ik maakte bijna een salto', lacht Troost-Ekong.

De blijdschap was groot na zijn winnende doelpunt. 'We hebben er hard voor gevochten, maar zijn door naar de halve finale. Voor rust had Zuid-Afrika meer de bal, maar waren ze niet echt gevaarlijk. Na rust kwamen ze dichterbij, maar creëerden ze volgens mij ook geen grote mogelijkheden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nigeria
Meer over Nigeria
Meer Afrika Cup
Meer over Afrika Cup
Meer W. Troost-Ekong
Meer over W. Troost-Ekong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.