'Trieste' Deschamps overtuigd van goede bedoelingen Pogba

Reacties

'Triest' is het woord dat de Franse bondscoach Didier Deschamps gebruikte om zijn gevoelens te uiten over de dopingschorsing voor zijn pupil Paul Pogba. De Fransman werd donderdag een schorsing van vier jaar opgelegd. Deschamps sprak zijn overtuiging uit dat de middenvelder niet de bedoeling had om de regels te overtreden.

'Trieste' Deschamps overtuigd van goede bedoelingen Pogba
© Pro Shots

'Ik kan me echt niet voorstellen dat Paul de bedoeling of de intentie had om dope te gebruiken', aldus Deschamps tegen L'Équipe. 'Ik ken hem goed, dit gaat helemaal niet in zijn hoofd om. Paul heeft een paar heel zware maanden achter de rug en natuurlijk laat het vonnis mij ook niet koud. Als je kijkt naar alles dat hij heeft bereikt, en de relatie die we hebben opgebouwd bij de nationale ploeg. Deze situatie stemt me triest en ik hoop echt dat het beter wordt.'

Deschamps weet wat Pogba, die meteen aankondigde dat hij het vonnis zal aanvechten, nu te wachten staat. 'De aanwezigheid van verboden middelen staat buiten discussie. Er is een probleem, en nu moet Paul zich verdedigen tegenover het CAS en de rechters ervan overtuigen dat hij de verboden middelen niet opzettelijk nam.' Als Pogba's straf overeind blijft, is hij 34 jaar als hij weer mag voetballen. In dat geval lijkt zijn interlandcarrière klaar te zijn.

Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.