Treurige primeur dreigt voor Oranje tegen Italië

Reacties

Oranje tracht woensdagavond in de Nations League-wedstrijd tegen Italië een negatieve primeur te voorkomen. Voor het eerst in de 115-jarige historie kan Nederland in vier achtereenvolgende duels niet tot scoren komen.

Treurige primeur dreigt voor Oranje tegen Italië
© Pro Shots
Italië
Italië
1 - 1
Nederland
Nederland

Zondag bleef Oranje op bezoek bij Bosnië-Herzegovina (Nations League, 0-0) verstoken van een treffer, nadat eerder al de duels met Italië (Nations League, 0-1) en Mexico (oefenduel, 0-1) geen treffer opleverden. Sinds de winnende goal van Steven Bergwijn tijdens het Nations League-duel Nederland - Polen (1-0) op 4 september staat Oranje al 300 minuten droog.

Het is slechts drie keer eerder voorgekomen dat Nederland in drie achtereenvolgende interlands geen treffer produceerde, voor het laatst in 2009. Destijds speelde Oranje doelpuntloos gelijk tegen Australië, Italië en Paraguay, allemaal in vriendschappelijk verband. Nederland had zich op dat moment al geplaatst voor het WK in Zuid-Afrika, waarop het als tweede zou eindigen.

Ook in 1968 zette Oranje zo'n 'impotente trilogie' neer. De oefeninterlands tegen Polen, Schotland (bekend van het debuut van Willem van Hanegem en Rob Rensenbrink) en Roemenië bleven zonder treffers. De eerste keer dat Nederland drie keer op rij niet scoorde, was in 1950, al werd de serie al ingezet in 1949. De duels met België (twee) en Denemarken mondden allemaal uit in een verliesbeurt.

Lees onze analyse van Bosnië-Herzegovina - Nederland:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.