Trein, bus of gezinsauto: Tuchel brengt zijn spelers desnoods zelf naar Lille

Reacties

De financiële situatie van Chelsea was vele jaren zeer rooskleurig door de inbreng van eigenaar Roman Abramovich, maar nu de Rus gesanctioneerd wordt door de Britse regering moet Chelsea opeens op de centen letten. Met de trip naar Lille voor de boeg, werd tijdens een persconferentie aan Thomas Tuchel gevraagd of Chelsea wel de middelen had om naar Frankrijk af te reizen voor het Champions League-duel.

Trein, bus of gezinsauto: Tuchel brengt zijn spelers desnoods zelf naar Lille
© Pro Shots
Lille
Lille
1 - 2
Chelsea
Chelsea

'Volgens mijn laatste informatie beschikken we over een vliegtuig. We kunnen met het vliegtuig heen en terug gaan', stelde Tuchel na de gewonnen wedstrijd tegen Newcastle United. Mocht dat financieel niet haalbaar zijn, heeft Tuchel genoeg andere opties. 'Als dat niet lukt, gaan we met de trein. Als dat niet lukt, gaan we met de bus. Als dat niet lukt, ik rijd in een gezinsauto', grapte Tuchel.

De situatie wordt met een lach opgepakt, maar vrolijk zijn de omstandigheden natuurlijk allesbehalve. Al snel werd de toon serieuzer. 'We zitten in een situatie waarop we geen invloed hebben. Je voelt je slecht, omdat je geen controle hebt. Aan de andere kant zorgt dat er juist voor dat je de focus kan leggen op de dingen waar je wel invloed op hebt.'

Tuchel ging ook kort in op de mogelijke betalingsproblemen van Chelsea. Voor de wedstrijd tegen Newcastle sprak Petr Cech, technisch adviseur bij Chelsea, zijn zorgen uit over het uitbetalen van salarissen aan het personeel. Tuchel: 'Wij zijn ons bewust hoe bevoorrecht we zijn. Honderden mensen binnen deze club zijn dat niet. Zij worden geconfronteerd met een serieuze bedreiging voor hun toekomst. Zij zullen zich meer druk maken over hun toekomst dan over de onze.'

Door de winst kan Chelsea in ieder geval met een goed gevoel – per vliegtrein, trein, bus of gezinsauto – naar Lille afreizen. In eigen huis won Chelsea drie weken geleden met 2-0.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.