Trefzekere Tadic doet Portugal en geblesseerde Ronaldo pijn

Reacties

Portugal heeft maandagavond ook zijn tweede EK-kwalificatiewedstrijd niet gewonnen. De regerend Europees kampioen beleefde een vervelende avond tegen Servië en zag ook nog eens sterspeler Cristiano Ronaldo geblesseerd uitvallen.

Trefzekere Tadic doet Portugal en geblesseerde Ronaldo pijn
Portugal
Portugal
1 - 1
Servië
Servië

Het was sowieso al een heel vervelende interlandperiode voor Ronaldo. Maart stond in het teken van zijn terugkeer bij de nationale ploeg. Hij had een tijdelijke pauze ingelast om zich volledig te kunnen focussen op zijn nieuwe club Juventus. Afgelopen vrijdag maakte Ronaldo zijn officiële rentree tegen Oekraïne, maar dat werd een frustrerende avond zonder doelpunten (0-0).

Tegen Servië ging het van kwaad tot erger. Na een half uur zette Ronaldo aan voor een sprint, maar de superster greep na het inzetten van de actie naar zijn hamstring. De Portugees gebaarde direct dat hij gewisseld moest worden en dat gebeurde dan ook. Op 10 april staat Ajax in de kwartfinale van de Champions League tegenover Juventus. De vraag is natuurlijk hoe ernstig de kwetsuur van Ronaldo is.

Voor de blessure was Servië al op een 0-1 voorsprong gekomen. Mijat Gacinovic werd al vroeg in de wedstrijd neergelegd door keeper Rui Patrício en Ajacied Dusan Tadic faalde in de zevende minuut niet vanaf elf meter. Diezelfde Tadic werd vlak voor rust op harde wijze aangepakt door verdediger Pepe (zie beelden onder).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zonder Ronaldo leek het voor Portugal een pittige klus te worden tegen Servië, maar nog geen vijftien minuten nadat de aanvaller het veld had verlaten maakte Danilo de gelijkmaker. De ex-speler van Roda JC Kerkrade werd niet aangepakt op weg naar het doel en vanaf ruim twintig meter haalde Danilo snoeihard uit. Zijn inzet eindigde via de onderkant van de lat in het doel: 1-1.

Het was een korte opleving in een leuke wedstrijd tussen Servië en Portugal. André Silva was twintig minuten voor tijd nog het dichtste bij een treffer. Zijn inzet uit een rebound werd echter geblokt.

Zo is Portugal dus zeer matig begonnen aan de EK-kwalificatie, met twee punten uit twee wedstrijden. Er is echter nog geen man overboord voor de regerend Europees kampioen.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oekraïne
8
6
2
0
17-4
+13
20
2
Portugal
8
5
2
1
22-6
+16
17
3
Servië
8
4
2
2
17-17
0
14
4
Luxemburg
8
1
1
6
7-16
-9
4
5
Litouwen
8
0
1
7
5-25
-20
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Ma 25 mrt. 2019

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.