'Transfervrije Eriksen is serieus in beeld bij Manchester United'

Reacties

Manchester United heeft concrete belangstelling voor Christian Eriksen, zo melden bronnen in Engeland. Volgens The Mirror speelt Erik ten Hag een grote rol in de mogelijke komst van de ex-Ajacied.

'Transfervrije Eriksen is serieus in beeld bij Manchester United'
© Pro Shots

Eriksen is deze zomer transfervrij en wordt binnen United gezien als een slimme optie om de selectie te versterken. De dertigjarige Deen maakte in de voorbije maanden indruk in de Premier League. Hij streek eind januari neer bij Brentford, nadat hij moest vertrekken bij Internazionale omdat hij niet met een hartkastje mocht spelen in de Serie A. Eriksen kwam tot elf Premier League-optredens voor Brentford en gaf daarin vier assists. Van een conditionele achterstand was geen sprake. Bij zijn tien laatste competitiewedstrijden maakte hij de negentig minuten vol.

Ten Hag zag Eriksen in januari nog van dichtbij aan het werk. Ajax bood de middenvelder toen de kans om mee te trainen bij de beloftenploeg om zo zijn conditie op peil te houden. Voor Ten Hag is een extra middenvelder op Old Trafford meer dan welkom. Nemanja Matic en Paul Pogba verlaten United transfervrij, net als Jesse Lingard en Juan Mata.

In de strijd om Eriksen zou United concurrentie hebben van Tottenham Hotspur en Everton. Ook Brentford is nog in de race. Bij The Bees kan de 112-voudig international de bestbetaalde speler in de clubgeschiedenis worden. Voor Eriksen zal het perspectief op speeltijd een belangrijke factor zijn. De spelmaker, die vorig jaar tijdens de EK-wedstrijd tegen Finland getroffen werd door hartproblemen, heeft al uitgesproken dat deelname aan het komende WK zijn grote doel is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.