Transfersoap De Gea beëindigd met nieuw contract

Reacties

David de Gea heeft bij Manchester United zijn handtekening gezet onder een nieuwe vierjarige verbintenis, met de optie op nog een extra jaar. Een opmerkelijk besluit van de Spaanse doelman, aangezien een transfer naar Real Madrid deze zomer in de lucht hing.

Transfersoap De Gea beëindigd met nieuw contract

De Gea was in Manchester in het bezit van een aflopend contract. Die overeenkomst wordt nu opgewaardeerd naar een verbintenis tot medio 2019, met een optie op nog een extra jaar. 'Ik ben opgelucht dat ik nu aan een nieuw hoofdstuk in mijn carrière bij United kan beginnen', liet de 24-jarige doelman weten op de clubsite van The Red Devils.

'Ik heb er altijd van genoten om te spelen met dit soort grote spelers', zegt de man die vorig seizoen werd verkozen tot Speler van het Jaar bij de club. 'Manchester United is een grote club en Old Trafford is de ideale locatie om me verder te ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit om deze ingewikkelde zomer achter me te laten.'

Want een ingewikkelde zomer was het voor de Spanjaard. De Gea werd lange tijd in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid, maar die overgang ketste op het allerlaatste moment af omdat het papierwerk niet voor het sluiten van de markt was aangeleverd bij de Spaanse bond.

In afwachting van een transfer werd David de Gea niet bij de wedstrijdselectie betrokken door manager Louis van Gaal. Hij bekeek de eerste vier competitiewedstrijden van Manchester United vanaf de tribune.
In afwachting van een transfer werd David de Gea niet bij de wedstrijdselectie betrokken door manager Louis van Gaal. Hij bekeek de eerste vier competitiewedstrijden van Manchester United vanaf de tribune.

Gedurende de onderhandelingen besloot manager Louis van Gaal om zijn eerste keus onder de lat niet bij de wedstrijdselectie te betrekken. De deze zomer aangetrokken Sergio Romero was in de eerste vier competitiewedstrijden de vervanger van De Gea. Desondanks toonde de Nederlandse hoofdcoach zich verheugd met het besluit van de Spanjaard.

'Hij is een van de beste keepers van de wereld', loofde Van Gaal. 'Ik ben blij dat hij de komende jaren deel uit zal maken van dit team. David was vorig seizoen erg belangrijk voor ons en is de afgelopen twee seizoenen door de club verkozen tot Speler van het Jaar. Hij is een populaire speler, die graag wil leren en beter wil worden. Op zo'n jonge leeftijd heeft hij nog vele jaren voor zich liggen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.