'Transfers van Stengs en Kluivert dragen bij aan onrust bij Nice'

Reacties

Er zijn volgens Franse media steeds meer irritaties tussen OGC Nice-trainer Christophe Galtier en sportief directeur Julien Fournier. Dat zou (deels) te maken hebben met de transfers van Justin Kluivert en Calvin Stengs.

'Transfers van Stengs en Kluivert dragen bij aan onrust bij Nice'
© Pro Shots

Nice beleeft een (zeker vanuit Nederlands oogpunt) interessante transferzomer. Stengs en Kluivert maakten al de overstap naar de Côte d'Azur, terwijl de club ook een bod heeft uitgebracht op PSV-middenvelder Pablo Rosario. Andere zomeraanwinsten van Nice zijn bijvoorbeeld verdediger Jean-Clair Todibo en middenvelder Mario Lemina, die werden overgenomen van respectievelijk Barcelona en Southampton.

En daarin zit 'm de crux. Lemina is weliswaar 27 jaar, maar met Stengs, Kluivert (beiden 22 jaar) en Todibo (21 jaar) kwamen er vooral jonge talenten naar Nice, terwijl ook Rosario bepaald geen ervaren kracht is. En dat zou de nieuwe trainer Galtier een doorn in het oog zijn. Hij heeft intern namelijk aangegeven dat hij toch zeker ook een aantal routiniers wil hebben.

Franse media melden nu dat er om die reden steeds meer spanningen ontstaan tussen Galtier en sportief directeur Fournier. De trainer vindt dat er (nog) niet goed genoeg naar zijn wensen is geluisterd. De twee kennen elkaar al langere tijd en onderhouden op persoonlijk vlak een uitstekende relatie, maar hun werkrelatie kent door de onvrede naar verluidt 'een slechte start'.

Het nieuws komt kort nadat Fournier in L'Équipe een interview gaf, met zaakwaarnemer Mino Raiola als middelpunt. De directeur reageerde op de berichten dat Nice wel erg afhankelijk lijkt van de Nederlands-Italiaanse spelersagent, die Kluivert, Stengs én Rosario in zijn stal heeft. 'Qua interessante spelers uit Nederland heeft Mino simpelweg de besten', zo pareerde Fourinier de kritiek. 'Wij kijken naar welke jongens we zouden willen, en dan komen we automatisch bij hem uit. Maar Mino heeft absoluut geen monopolie-positie.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.