Transferdagboek 21/06: Clasie, Brandt en Lewandowski

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 21/06: Clasie, Brandt en Lewandowski

Als we Il Messaggero moeten geloven heeft Lazio de strijd om Marten de Roon gestaakt. De Italianen kunnen het met Middlesbrough maar niet eens worden over de transfervoorwaarden en zijn overgeschakeld op een andere Nederlandse middenvelder, namelijk Jordy Clasie van Southampton. Deze transfer zou wel haalbaar zijn, omdat Southampton in tegenstelling tot Boro wel bereid zou zijn mee te werken aan een verhuur met een optie tot koop.

Bayern München heeft een stevige waarschuwing uitgedeeld aan Chelsea en Manchester United inzake Robert Lewandowski. Sky Sports meldde dat de Engelse clubs gesprekken hadden gevoerd met vertegenwoordigers van de Poolse spits. 'Lewandowski wil hier helemaal niet weg', verklaart Bayern tegenover datzelfde medium. 'Er zijn geen gesprekken met andere clubs en die komen er niet. Zijn contract loopt tot 2021 en als andere clubs met hem onderhandelen, riskeren zij een straf van de FIFA.'

Zelf zit Bayern ondertussen niet stil. Volgens TZ is de Duitse club tot een persoonlijk akkoord gekomen met Julian Brandt van Bayer Leverkusen. De 22-jarige aanvaller zou daarbij het komende seizoen nog in Leverkusen blijven, voordat hij medio 2018 de overstap maakt naar Beieren. Met zijn aanstaande komst speelt Bayern in op de houdbaarheidsdata van Arjen Robben en Franck Ribéry. De Fransman wordt komend seizoen 35, waar Robben dan 34 kaarsjes gaat uitblazen.

Gianluigi Donnarumma besloot vorige week zijn in 2018 aflopende contract bij AC Milan niet te verlengen, maar volgens algemeen directeur Marco Fassone betekent dit niet dat de achttienjarige doelman deze zomer moet vertrekken. 'Hij vertelde me dat hij wilde blijven en dat hij niet weg wil', zegt Fassone op het clubkanaal. Als hij wil vertrekken, is hij vrij om te gaan na het seizoen 2017/18. Als clubs niet betalen wat hij waard is, zal Donnarumma hier blijven.'

Het lijkt een poging de vraagprijs van de door Juventus en Real Madrid begeerde keeper verder op te drijven. De Italiaans international is niet de enige speler voor wie Milan deze zomer veel geld kan vangen. Ook Carlos Bacca staat op de nominatie om te vertrekken. De dertigjarige spits komt niet langer voor in de plannen van de Rossoneri, die de Colombiaan kunnen slijten aan Valencia. Dat reisde deze week naar Milaan voor gesprekken over zijn toekomst.

Technisch directeur Monchi is tegenwoordig de man die de touwtjes in handen heeft bij Roma. Hij zorgde er vorig jaar nog voor dat Samir Nasri verrassend genoeg voor een verhuurperiode bij Sevilla koos. Deze zomer wil Manchester City de Franse technicus verkopen voor een bedrag van vijftien miljoen euro. Mogelijk is het Verre Oosten zijn bestemming. The Sun stelt dat Nasri ruim drie ton per week kan verdienen bij Shanghai Shenhua, waar trainer Gus Poyet hem graag ziet komen.

Om manager Antonio Conte tevreden te houden moeten er deze zomer spelers bijkomen op Stamford Bridge. Opvallend genoeg zou een van hen luisteren naar de naam Adama Traoré. De 21-jarige dribbelaar mag vertrekken bij Middlesbrough na de degradatie naar het Championship. Vorig seizoen vertrok de bij Barcelona opgeleide vleugelspits nog bij Aston Villa, nadat die club was gedegradeerd. Bij Chelsea zouden ze Traoré als breedteversterking zien.

Waar een doorbraak in Camp Nou er voor Traoré nooit inzat, ligt er voor Lucas Lima wel een fraaie carrière bij Barcelona in het verschiet. Het Braziliaanse FOX Sports zegt te weten dat de aanvallende middenvelder van Santos volgende maand een voorcontract ondertekent, waardoor hij in december transfervrij kan overstappen als zijn contract afloopt. De 26-jarige international van Brazilië zou zijn aanbevolen door Neymar, wiens vader zijn belangen sinds enige tijd behartigt.

Lucas Lima komt volgens geruchten uit Brazilië op voorspraak van Neymar naar Barcelona en kan voor vier jaar tekenen.
Lucas Lima komt volgens geruchten uit Brazilië op voorspraak van Neymar naar Barcelona en kan voor vier jaar tekenen.

Omdat Barcelona ook al langer in verband wordt gebracht met Lima's landgenoot Philippe Coutinho (Liverpool) en Paris Saint-Germain-middenvelder Marco Verratti, is wel duidelijk dat er in Camp Nou geen toekomst meer is voor Arda Turan. Volgens Spaanse en Engelse media wil Arsenal de dertigjarige Turk een uitweg bieden. The Gunners zouden al een bod van circa dertig miljoen euro hebben uitgebracht, maar hebben wel te maken met de concurrentie van Internazionale.

Manager Arsène Wenger doet er ondertussen alles aan om Olivier Giroud binnenboord te houden. De Franse international werd in verband gebracht met clubs als West Ham United, Olympique Lyon en Olympique Marseille, omdat de dertigjarige spits afgelopen seizoen niet zeker was van een basisplaats en Arsenal al een bod uitbracht op Lyon-spits Alexandre Lacazette. Wenger heeft nu laten weten Giroud niet kwijt te willen. 'Hij heeft kwaliteiten die ons team nodig heeft.'

Dat John Terry na anderhalf decennium weggaat bij Chelsea, staat al wel een tijdje vast. Waar de 36-jarige verdediger zijn loopbaan vervolgt, is nog altijd onduidelijk. Swansea City-voorzitter Huw Jenkins denkt dat zijn club goede papieren heeft. Manager Paul Clement was in het verleden assistent bij Chelsea en heeft al met Terry gesproken. Er is veel concurrentie. West Bromwich Albion wordt met Terry in verband gebracht, terwijl Championship-clubs Birmingham City en Aston Villa eveneens interesse toonden.

Het Everton van manager Ronald Koeman heeft in de zoektocht naar een centrale verdediger een jongere speler op het oog. Engels international Michael Keane (24) staat al tijden in de belangstelling van The Toffees, maar er is nog altijd geen akkoord met Burnley. Om de impasse te doorbreken bespreken de clubs volgens de tabloids nu een ruildeal met James McCarthy. De Ierse international wil vertrekken. Everton werkt niet zomaar mee, het wil minstens twintig miljoen voor hem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.